Nedelja, 07 april 2024
Iskanje

»Tukaj nas nihče ne pozna. Smo kot navadni delavci«

7. apr. 2015 | 18:07
Dark Theme

Števerjanski odbojkar Loris Manià je s svojim novim klubom Latino, v A1-ligi, končal redni del na 6. mestu. Zdaj ga čaka še nastop v končnici. V pogovoru za naš dnevnik je pokazal običajno zvrhano mero optimizma in napovedal, da želijo priti še više, prva ovira na poti do ligaškega zmagoslavja pa bo konec tedna lanski prvak Macerata. Manià je spregovoirl tudi o razliki med Latino in Modeno, v kateri je preživel prejšnjih pet sezon.
»Tukaj sem sam, prvič brez družine. Odbojka je v Latini povsem v senci nogometa. Tekme obišče kakih 800 gledalcev, le ko sta igrala Macerata in Modena jih je bilo 3.000. Nogometna ekipa igra v B-ligi. Ko igrajo istočasno kot mi, so tribune naše dvorane precej prazne.»
Lahko pa se zato mirno sprehajaš po cesti.
Tukaj smo kot navadni delavci. Kvečjemu te ustavijo, če nosiš klubsko trenirko. Igrate pri nas odbojko, me je enkrat nekdo vprašal. Ja, v A-ligi, sem dejal. A-liga? Pri nas? Nisem vedel, je odgovoril.»
Manià je v svojem slogu nekaj pikrih povedal tudi o soigralcih, o italijanski reprezentanci, o plači in ravni prvenstva v Italiji  ter o tem, kaj bo za Slovenijo pomenil prihod Andree Gianija na čelu državne reprezentance.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava