Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Kras KO, Vesna zmagala; neverjetno v Doberdobu

23. sep. 2017 | 19:49
Dark Theme

NOGOMET
ELITNA LIGA
Edmondo Brian - Kras Repen 3:1 (2:1)
Strelec za Kras: Grujić 35.
Kras: Dagnolo, Simeoni, Capiello (Dulić), Hadžić, Parola, Fachin, Maio (Stanich), Radujko, Štromajer (Kocman), Grujić (Carlevaris), Germani (Klančič). Trener: Kneževič.
Kras je v Preceniccu zasluženo izgubil. Rdeče-beli so igrali slabo in nepovezano. Gostitelji so povedli v 25. minuti. Nato je uspel izenačiti Grujić. Pred odmorom pa je Brian znova vodil. V drugem polčasu so domačini postavili piko na i.

PROMOCIJSKA LIGA
Trieste Calcio - Juventina 0:1 (0:1)
Strelec: Dragosavljević 27.
Juventina: Braini, F. Marini, Ormelesse Racca, N. Marini, Zorzut, Hriberšček, Cosuc, Madonna, Dornik (Innocenti), Dragosavljević (Veliković). Trener: Sepulcri.
Juventina je na tržaškem gostovanju (in pod močnim nalivom) uspela osvojiti vse tri točke. Gostje so v prvem polčasu zgrešili tudi najstrožjo kazen: nenatančen je bil Jan Dornik.

Vesna - Pro Cervignano 2:1 (1:0)
Strelec: Gajšek 32., Volk 50.
Vesna: Donno, Renar, Bevilacqua, Vasquez, Zlatič, Gajšek, Štulac, G. Kerpan, Volk (Nabergoj), Božičič (Inchiostri), Rodič. Trener: Corona.
Vesna je zasluženo premagala goste iz Červinjana. Plavi so vodili z 2:0 in so tudi zadeli prečko. Edini zadetek je Cervignano zadel v drugem polčasu.

Valnatisone - Primorje 0:0
Primorje: Modesti, Surez, Furlan (Rudes), Lapaine, Tomizza, Girardini (Semani), Gerbini, Pacherini, Metullio (Lombardi), Zubin, Danieli (Miot). Trener: Ravalico.
Na težkem igrišču v Špetru Slovenovem moštvi nista uspeli prikazati dopadljive igre. Primorje je tako prvič v letošnji sezoni končalo tekmo brez doseženega zadetka. V prvih petnajstih minutah so bili boljši domačini. Nato je bilo srečanje zelo izenačeno do konca.

Sistiana Sesljan - Pro Gorizia 0:3 (0:1)
Sistiana Sesljan: Gon, Goriup, Tawgui (Pocecco), Disnan, Del Bello, Farosich, Crosato (Podgornik), Bric, Cannone (Sammartini), Miklavec (Bossi), Petracci. Trener: Biloslavo.
Pro Gorizia je bila v Vižovljah boljši nasprotnik. Goričani so zadeli že tretji minuti po napaki domače obrambe. V 30. minuti so gostje zgrešili enajstmetrovko, ki jo je ubranil domači vratar. V drugem delu sta padla še dva gola. Sistiana Sesljan ostaja po treh krogih brez točke.

1. AMATERSKA LIGA
Primorec - Sant'Andrea San Vito prel.
V Trebčah niso igrali zaradi razmočenega igrišča.

Zarja - Mariano prel.
Zaradi močnega dežja in razmočenega igrišča se je sodnik odločil, da tekme v Bazovici ne bodo igrali.

Mladost - Chiarbola Ponziana 3:4 (2:0)
Strelca: 8. Bressan, 38. Simeone 63., Simeone
Mladost: Ballerino, D. Peric, Iodice, Tabai, Candusso, R. Furlan, S. Furlan, Sarr, Simeone, M. Ferletič, Bressan; Erbaggio, Papais, Tison, Sangalli, Buo. Trener: Caiffa.
Do 20 minut pred koncem srečanja je Mladost vodila 3:1. Nato je sledil neverjeten preobrat. Tržaška ekipa je izkoristila pravi blackout domačinov in zadela kar tri gole ter odnesla domov vse tri točke.

2. AMATERSKA LIGA
Breg - Muglia prel.
V Dolini je bilo igrišče razmočeno. Kluba razmišljata, da bi današnjo tekmo nadoknadili že v sredo zvečer. Končna odločitev naj bi padla jutri zvečer.

Opicina - Sovodnje 0:0
Sovodnje: Fabricijo, Altran, Falcone (Piva), E. Kogoj, Galliussi, A. Simone (Trevisan), S. Tomšič, Noto, Petejan, Černe (N. Tomšič), J. Visintin. Trener: Simon Feri.
Z neodločenim izidom sta bili zadovoljni obe ekipi. V drugem polčasu je Visintin zadel vratnico. Dve lepi riložnosti za gol so imeli tudi gostitelji. Vratar Fabricijo pa je bil vsakič na svojem mestu.

3. AMATERSKA LIGA
Gaja - Aiello 2:2 (1:1)
Strelca za Gajo: Saule 30., Sovic 50.
Gaja: Gesmundo, L. Carli, Spena, Palermo, Vidoni, Sovic, Mosetti, Ferluga, Saule, Tuccio (Čubej), Canziani (Paoletti). Trener: Venanzi.
Gaja je v prvem krogu 3. AL na proseški Rouni (padriško igrišče še ni nared) igrala neodločeno proti Aiellu. Domačini so obakrat povedli, gostje pa so jih vsakič ujeli.

ODBOJKA
44. POKAL BAZOVIŠKIH JUNAKOV
V telovadnici na Rouni pri Briščikih se je zaključil 44. pokal Bazoviških junakov, ki so ga tudi letos osvojile odbojkarice Zaleta.
Izidi: Prevalje – Grobničan 3:0 (25:19, 25:14, 25:18); Grobničan – Rockwool 3:0 (25:17, 25:12, 25:15); Zalet – Prevalje 2:1 (21:25, 25:22, 25:23)
Vrstni red:
1. Zalet 9 točk; 2. Prevalje 6; 3. Grobničan 3; 4. Rockwool Rovinj 0.
Zalet:
Grgič, Spanio, Colsani, Breganti, Balzano, Zonch, Kovačič, Ferfoglia, Feri, Pertot, Vitez. Trener: Bosich.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava