Torek, 21 maj 2024
Iskanje

Stephen Williams zmagovalec Valonske puščice

Od Slovencev je bil danes na startu le Domen Novak

17. apr. 2024 | 16:38
Dark Theme

Britanski kolesar Stephen Williams (Israel-Premier Tech) je zmagovalec 88. izdaje Valonske puščice. Sedemindvajsetletnik je napadel v zadnjih nekaj 100 m na slovitem klancu Mur de Huy in za sabo zadržal Francoza Kevina Vauquelina (Arkea-B&B Hotels) in Belgijca Maxima Van Gilsa (Lotto Dstny).

Za zmago je v deževnem vremenu obračunala precej razredčena skupina okoli 30 kolesarjev. »Zid« Mur de Huy (1,3 km/9,5 %) si je lani prvič v karieri pokoril Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), tokrat pa je imel nekoliko presenetljivo ob Slovenčevi odsotnosti največ moči na strmem klancu Williams.

Ta se je po levi strani, ko se je pokazala luknja, dobrih 250 m pred ciljem izstrelil mimo skupine okoli 15 kolesarjev, si hitro nabral nekaj prednosti in jo za las zadržal v zadnjih metrih.

Za 27-letnika iz valižanskega Aberystwytha je bila to osma zmaga v karieri in tretja letos, potem ko je dobil eno od etap in skupni seštevek dirke po Avstraliji sredi januarja.

Drugo mesto je v času zmagovalca zasedel Vauquelin, tretji Van Gils pa je zaostal tri sekunde.

Od Slovencev je bil danes na startu le Domen Novak (UAE Team Emirates), ki pa je bil v vlogi pomočnika in na koncu odstopil.

V nedeljo bo na vrsti še zadnja od belgijskih ardenskih klasik. Na startu četrtega spomenika sezone Liege - Bastogne - Liege bosta v ekipi emiratov Pogačar ob Novaku. Tam bo po vsej verjetnosti še en Slovenec Matej Mohorič (Bahrain-Victorious), ki v zadnjem času celi poškodbe po padcu na dirki po Flandriji.

Tako na Valonski puščici kot v Liegeu bi moral nastopiti tudi Primož Roglič, a se je slovenski as skupaj z ekipo Bora-hansgrohe odločil, da si bo vzel še nekaj dodatnih dni za okrevanje po padcu na dirki po Baskiji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava