Petek, 22 februar 2019
Iskanje

Športna nedelja: obstanek Krasa, Primorje v finalu in napredovanji

12. maj. 2018 | 19:40
Dark Theme

NOGOMET
ELITNA LIGA - (Play-out)
Virtus Corno - Kras Repen 1:3 po podaljških (1:1 po 90 minutah, 0:0 po prvem polčasu)
Strelci za Kras: 61. Grujić, 93. Hadžić, 101. avtogol
Kras: D'Agnolo, Baskera (Simeoni), Ciave (Košuta), Radujko, Hadžić, Parola, Carlevaris (Ciriello), Venturini (Klančič), Stanich (D'Aliesio), Grujić, Juren. Trener: Radenko Kneževič.
Repenskemu Krasu je uspel podvig in si je z zmago v Korenu zagotovil obstanek v elitni ligi, medtem ko je Virtus Corno izpadel. V prvih 45 minutah so bili gledalci priča redkoštevilnim emocijam, saj se je igra odvijala na sredini igrišča, tako da vratarja nista nikoli posegla. Za veselje številnih Krasovih navijačev je v 61. minuti poskrbel Grujić, ki je premagal nasprotnikovega vratarja. Domači pa so takoj odreagirali in izenačili v 68. minuti. Rezultat se ni spremenil do 90. minute, tako da je igranje podaljškov odločalo o obstanku oziroma o izpadu. V 93. minuti je Krasove navijače dvignil na noge Hadžić, v 101. minuti pa je branilec Virtusa premagal svojega vratarja, tako da so gostje v drugem podaljšku le upravljali prednost 1:3 in se zasluženo veselili obstanka v elitni ligi. Prvenstvo, ki si ga Kras več kot zasluži.

PROMOCIJSKA LIGA (Play-off)
Primorje - ISM Gradisca 1:0 (0:0)
Strelec: 65. Gerbini
Primorje: Modesti, Benvenuto, Cerar, Gerbini, Tomizza, Tonini (Lizzul), Miot, Semani, Sain, Lombardi, Millo (Metullio). Trener: Riccardo Allegretti.
Primorje si je z zmago proti Gradisci izboril finale play-offa, v katerem se bo pomerilo v nedeljo, 20. maja, v Štandrežu z Juventino. Po izenačenem prvem polčasu, ko je sodnik pokazal rdeči karton nogometašu Gradisce, so domači zagospodarili v drugem delu tekme in zasluženo povedli v 65. minuti z Gerbinijem. Primorje je nato imelo več priložnosti za zadetek, ki jih ni izkoristilo. Kljub temu so se nogometaši trenerja Riccarda Allegrettija veselili zmage in se pripravljajo sedaj na štandreški dvoboj. Zmagovalec tekme med Juventino in Primorjem bo napredoval v elitno ligo.

1. AMATERSKA LIGA (Play-off)
Mladost - Domio 2:0 (0:0)
Strelca: 47. Candusso, 53. A. Cadez
Mladost: Cantamessa, D. Peric, Comar, Tabai, Candusso, E. Cadez, Malaroda (S. Furlan), R. Furlan, A. Cadez (Patessio), Bressan (Mainardis), Iodice. Trener: Stefano Caiffa.
Doberdobska enajsterica si je z zmago v prvi tekmi play-offa zagotovila finale in v bistvu že napredovala, prvič v zgodovini, v promocijsko ligo, čeprav je treba še počakati na uradno sporočilo o prestopu.
V prvem polčasu so bili gledalci priča le eni priložnosti za zadetek, ko je nogometaš Domia z lobom že premagal Cantamesso, žogo pa je z golove črte odbil Candusso. Mladost pa se je do vodstva dokopala takoj po začetku drugega polčasa, ko se je v kazenskem prostoru odlično znašel ravno Candusso, ki je brez težav potisnil usnje v mrežo. Šest minut kasneje je Alan Cadez izkoristil nezbranost domače obrambe in podvojil. Rezultat se ni spremenil, tako da se je Mladost lahko veselila vse bolj neverjetne sezone.

3. AMATERSKA LIGA (Play-off)
Gaja - Castions 2:1 po podaljških (1:1 po 90 minutah, 0:1 po prvem polčasu)
Strelec za Gajo: 55. Saule, 93. Saule
Gaja: Gesmundo, Carli, Spena, Palermo (Čubej), Frediani, Lauro, Ligotti (Iurissevich), Mosetti (Ferluga), Saule, Urbani (Mania), Sovič. Trener: Danilo Venanzi.
Nogometaši Gaje so se veselili napredovanja v 2. amatersko ligo. V prvem polčasu so sicer povedli gostje, Gaja pa je izenačila s Saulejem v začetku drugega polčasa. Rezultat se nato ni spremenil do devetdesete minute, tako da sta ekipi odigrala podaljška. Junak tekme je bil Saule, ki je v 93. minuti že drugič premagal nasprotnikovega vratarja in svoji ekipi priboril napredovanje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo