Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Boštjan Nachbar obesil copate na klin

14. maj. 2018 | 11:39
Dark Theme

Slovenski košarkar Boštjan Nachbar je sporočil, da je končal športno pot. Kariero je začel v Unionu Olimpiji, bil je šest let v severnoameriški ligi NBA, konec pa je dočakal kot član španske Seville. Kot je zapisal na Twitterju, je po dolgem premisleku ugotovil, da želja po igranju ni več tako velika, kot bi morala biti, in da ima sedaj drugačne, nove prioritete. »Moja košarkarska pot je končana,« je zaključil sporočilo.
Zahvalil se je navijačem, soigralcem, trenerjem, staršema Vladu in Mariji, bratu Gregi, hčerkama Tari in Ajdi, ženi Anki in na koncu košarki, za katero je povedal, da zanj ni bila nikoli le igra, ki se loči na zmage in poraze, temveč tudi ljudje, spomini, doživetja in občutki, zato bo vedno del njegovega življenja.
Sedemintridesetletni »Boki« je kariero začel 1997, nato je bil član Maribora, Pivovarne Laško, Benettona, leta 2002 pa je prestopil v Houston Rockets. V ZDA je nastopil še za New Orleans/oklahoma City Hornets in New Jersey Nets, v Evropi pa je kariero nadaljeval pri Dinamu iz Moskve, Efes Pilsnu, Unicsu iz Kazana, Barceloni in Sevilli. Za slovensko reprezentanco je zbral 58 nastopov in dosegel 573 točk.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava