Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Slovenska odbojka na Tržaškem je zdrava in uspešna

18. okt. 2018 | 12:13
Dark Theme

Slovenska odbojka na Tržaškem je zdrava in uspešna, predvsem pa temelji na plodnem sodelovanju med vsemi društvi, ki se ukvarjajo s to panogo.
To je bilo razvidno na sinočnji (sredini) predstaviti, ki jo je v telovadnici Ervatti na Rouni organizirala odbojkarska komisija pri Združenju slovenskih športnih društev v Italiji. Letošnja sezona se je sicer že začela, sinoči pa so se mladi odbojkarice in odbojkarji ter igralke in igralci članskih ekip tudi uradno predstavili.
Predstavitev je vodil tajnik ZSŠDI Evgen Ban, večer pa so obogatili številni gostje, med katerimi velja omeniti predsednika krovne športne organizacije Ivana Peterlina, predsednike posameznih društev ter predstavnike odbojkarske zveze. Prisotni so bili tudi predstavniki pokroviteljev, ki letos podpirajo posamezne ekipe projekta Zalet in Slogo Tabor.
Med posameznimi posegi je v prijetnem vzdušju potekala predstavitev ekip. Predstavile so se vse mladinske ekipe od starostne kategorije U16 dalje, in sicer moški ekipi U16 in U18 Sloge Tabor, ženske ekipe U16 Zalet Breg, Zalet Kontovel in Zalet Sokol ter ekipi U18 Zalet Dvigala Barich (letos tudi v drugi diviziji) in Zalet (nastopal bo tudi v prvi diviziji). Predstavila se je tudi četverica ekip, ki bo nastopala v prvi ženski diviziji: Zalet Breg, Kontovel, Sloga in Sokol. Prisotne so bile seveda tudi odbojkarice Zaleta Telesorveglianza, ki so v soboto odigrale prvi krog C-lige, kot zadnji pa so se predstavili odbojkarji Sloge Tabor Telelevita, ki so z zmago začeli naskok na vrh deželne C-lige.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava