Četrtek, 26 november 2020
Iskanje

Alma: Predstavili Zorana Dragića in nov dres

Slovenski košarkar bo nastopil že v nedeljo proti moštvu AX iz Milana

Trst |
11. jan. 2019 | 15:39
Dark Theme

Košarkarski klub Alma Pallacanestro Trieste je danes uradno predstavil slovenskega košarkarja Zorana Dragića, ki bo za tržaško moštvo igral - vsaj - do konca letošnje sezone. Predstavitve sta se udeležila tudi Almin trener Eugenio Dalmasson, ki ima največ zaslug, da je klub uresničil do pred kratkim skorajda nepojmljiv prestop, ter pooblaščeni upravitelj Gianluca Mauro, ki je seveda prav tako prispeval ključen doprinos pri pogajanjih. Spregovoril je tudi Zoran Dragić, ki je priznal, da je po poškodbi že v dobri formi, tako da bo nastopil že v nedeljo v dvorani Allianz Dome proti svojemu nekdanjemu klubu AX Olimpia Armani iz Milana. Ljubljančan se je nato tudi zadržal z novinarji. Priznal je, da je tržaško realnost - in slovensko prisotnost v Trstu - slabo poznal, zaupal pa je tudi, da si bo njegov krstni nastop po televiziji ogledal tudi starejši brat Goran, sicer član moštva Miami Heat v ligi NBA.

Alma je poleg Zorana Dragića izkoristila današnjo novinarsko konferenco tudi za to, da predstavi nov dres, s katerim bodo košarkarji nastopili v nedeljo proti Milanu. Dres je črne barve z rdečimi in belimi napisi, nanj so natisnili besede »la mia anima è a Trieste« (moja duša je v Trstu) oziroma citat irskega pisatelja Jamesa Joycea, ki je umrl 13. januarja 1941. Istega dne se bo namreč Alma udarila z Milanom, tako da se bodo na tak zanimiv - in marketinško posrečen način - spomnili pesnika, ki je bil zelo navezan na Trst in ki je mestu zapustil trajen pečat. Naj še spomnimo, da je dvorana Allianz Dome za nedeljski dvoboj že razprodana.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za zajezitev pandemije covida-19 podpiram:

13. nov. 2020 | 17:03
Popolno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Delno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Nemoteno nadaljevanje gospodarskih dejavnosti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo