Sobota, 11 maj 2024
Iskanje

Ana Bucik peta na slalomu v Zagrebu

Prvo mesto in že 81. zmago v svetovnem pokalu je osvojila Američanka Mikaela Shiffrin

Zagreb |
4. jan. 2023 | 19:03
Dark Theme

Mikaela Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Zagrebu. Američanka je vodila že po prvi vožnji, v finalu pa osvojila še peto zmago po vrsti ter 81. v karieri. Druga je bila Slovakinja Petra Vlhova (+ 0,76), tretje mesto pa je pripadlo Švedinji Anni Swenn Larsson (+ 1,21).

Na zelo dobro peto mesto se je uvrstila Slovenka Ana Bucik. Novogoričanka, ki je prvo od dveh slalomskih preizkušenj na Sljemenu odprla s startno številko 1, si je finale zagotovila kot osma najboljša. V drugi vožnji je pridobila tri mesta, njen zaostanek za zmagovalko je znašal 2,36 sekunde. Točke je osvojila tudi Neja Dvornik s 17. mestom. Med Italijankami je do cilja prišla le Marta Rossetti, ki je bila 19., medtem ko se Lara Della Mea ni uvrstila v finale. Prvo vožnjo je Trbižanka sklenila na nehvaležnem 31. mestu.

Vodilna v skupnem in slalomskem seštevku Shiffrin je niz zmag nadaljevala tudi na Sljemenu, kjer lahko že jutri izenači ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Ta je trenutno z 82. zmagami v lasti še ene ameriške šampionke Lindsey Vonn.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava