Torek, 23 april 2024
Iskanje

Argentinci in Španci izločili Srbe in Poljake

Znana prva polfinalista svetovnega prvenstva v košarki

Peking |
10. sep. 2019 | 17:04
Dark Theme

Argentinci so poskrbeli za največje presenečenje na košarkarskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem, saj so v četrtfinalu po vrhunski predstavi s 97:87 izločili Srbe, ki so bili po mnenju mnogih prvi favoriti za končno zmago. Naj omenimo vrhunsko predstavo nesmrtnega Luisa Scole, ki je krstni nastop v dresu izbrane vrste opravil leta 1999, v 30 minutah pa je prispeval 20 točk, podaji in pet skokov. Blestel je tudi Facundo Campazzo, ki je v 29 minutah dosegel 18 točk, 12 podaj in 8 skokov, medtem ko je srbsko čast poskušal rešiti Bogdan Bogdanović (21 točk, štirje skoki in dve podaji), kar pa ni bilo dovolj.

Neverjetna podaja Facunda Campazza:

V drugem današnjem četrtfinalu je Španija po pričakovanju - sicer ne brez težav - premagala Poljake z 90:78. Za Špance je Ricky Rubio zbral 19 točk, devet podaj in pet skokov, za Poljsko pa je naturalizirani Američan A.J. Slaughter prispeval 19 točk, šest podaj in dva skoka.

Argentinci se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem jutrišnjega dvoboja med ZDA in Francijo (začetek ob 13. uri), Španci pa med zmagovalcem jutrišnje tekme med Avstralijo in Češko (začetek ob 15. uri).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava