Sobota, 06 april 2024
Iskanje

Juventina 3:0, nato 3:3

V Repnu brez gola. Tudi tokrat več porazov kot zmag. Sloga Tabor Televita deželni pokalni prvak.

Trst |
27. jan. 2019 | 11:59
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Juventina - Tricesimo 3:3 (2:0)

Strelci: Azian 1., Fiorenzo 5., Hriberšek 60., Llani 65. in 71., Cuccigh 80.

Juventina: Malusa, Kogoj, F. Marini, Racca, N. Marini, Romanelli, Hriberšek (Madonna), Kožuh, Azian, Kerpan (Zuliani), Fiorenzo (Zorzut). Trener: Sepulcri.

Juventina je zamudila neverjetno priložnost, da bi na lestvici dodala tri zlata vredne točke. Sepulcrijevi fantje so že vodili s 3:0. Nato pa so se »usedli«, kar so izkoristili do zadnjega borbeni gostje.

Kras Repen - Fontanafredda 0:0

Kras Repen: D'Agnolo, G. Kerpan, Cudicio, Djukić, Simeoni, Zappala, Celea, Radujko, Juren, Menichini, Petracci. Trener: Kneževič.

Rdeč karton: Simeoni 57.

Kras je proti Fontanafreddi iztrgal pomembno točko. Gostje so leto 2019 začeli z dvema zmagama. Furlanska ekipa je v dobri formi. Kras pa je dokazal, da jim je povsem enakovreden. V drugem polčasu so repenski rdeče-beli ostali z možem manj, saj je sodnik pokazal rdeč karton Stefanu Simeoniju. Tudi z igralcem manj so se Kneževičevi nogometaši dobro upirali gostom. Ritem igre je bil visok.

PROMOCIJSKA LIGA

Ol3 - Primorje 2:2 (1:1)

Strelca: Casseler in Tonini.

Primorje: Contento, Giacomi, Sessi, Benvenuto, Millo, Cofone, Gerbini, Miraglia, Tonini, Casseler, Lombardi. Trener: Allegretti.

Primorje je v Fojdi iztrgalo le točko in tako sta se Cervignano in Virtus Corno, ki sta zmagala, približala rumeno-rdečim na točko (Cervignano) oziroma štiri točke (Virtus) zaostanka. Allegrettijevi fantje so tokrat igrali premalo povezano in neučinkovito. V prihodnjem krogu bo Primorje na Proseku gostilo tretjeuvrščeni Corno.

Pro Cervignano - Sistiana Sesljan 2:0

Sistiana Sesljan: Gon, Del Bello, Cappiello (D. Colja), Francioli, E. Colja, Carli, Del Rosso, Miklavec, Disnan, Božičič (Cociani), Tawgui (Di Donato). Trener: Musolino.

Vižoveljska ekipa je tokrat ostala praznih rok v Červinjanu. Gostitelji so tako izkoristili novo zmago in se približali vodilnemu Primorju, ki je igral neodločeno.

Trieste Calcio - Mladost 1:0 (1:0)

Mladost: Cantamessa, Peric (Patessio), Mania’, Bressan (S. Furlan), Candusso, E. Cadez, Malaroda, R. Furlan, Ligia, Pierobon, Sangalli. Trener: Caiffa.

Mladost se je s tržaškega gostovanja vrnila praznih rok. Nogometaši trenerja Caiffe so igrali borbeno in bi si zaslužili vsaj točko. V drugem delu so gostje stalno napadali in ustvarili tudi več priložnosti za gol. Mreže tržaške ekipe pa niso uspeli zatresti. Trieste Calcio je v zadnjih minutah igral z devetimi igralci, saj je sodnik predčasno poslal z igrišča kar dva nogometaša.

1. AMATERSKA LIGA

Zarja - Isonzo 2:2 (0:2)

Strelca: 61. Cepar, 85. Črgan

Zarja: Budicin, Spinelli (Cislariu), Racman, Capuano, Varglie, Tarable (Marković), Cepar, Bečaj, Bernobi, Zucchini, Črgan (Cottiga). Trener: Campo.

Gostje so po prvem polčasu v Bazovici vodili z 0:2. Oba zadetka sta padla v uvodnih dvajsetih minutah zaradi nepazljivosti v fazi obrambe. V drugem polčasu je Zarja reagirala. Po petnajstih minutah je najprej zmanjšal zaostanek Cepar. Gostitelji so nato še naprej pritiskali in pet minut pred koncem tekme je Zarja izenačila s Črganom. Zarja bi lahko v sodnikovem dodatku zadela še tretji gol, toda Cepar ni bil natančen.

Vesna - Staranzano 1:5 (0:3)

Strelec: Džinić 11-m 85.

Vesna: Carli, Nabergoj, Renar (Castiglione), Džinić, Cuk (Colja), Leghissa, Biondini (Noto), Procacci (Grilanc), Centrone, Mule, Favone (Burattini). Trener: Maranzana.

Staranzano, ki je prvi na lestvici, je že po prvem polčasu vodil s 3:0. V drugem delu so gostje zadeli še dvakrat. Najboljši na igrišču je bil vratar Vesne Edvin Carli, ki je ubranil tudi najstrožjo kazen. Vesna je častni gol zadela tik pred trikratnim sodnikovim žvižgom.

Ruda - Primorec 6:1 (2:1)

Strelec: 20. Capraro

Primorec: Fabris, De Leo, Kastrati, Piras (Laghezza), Frangini Suppani (Selaković), Capraro, Facchin, Caselli (Tesser), Di Corato (Dolcemaschio), Fedele (Krasniqi). Trener: De Sio.

Nogometaši trebenskega Primorca so v Rudi celo povedli. Do konca polčasa pa so gostitelji že spreobrnili izid v svojo korist (1:2). V drugem polčasu je Ruda prevladala na igrišču in zadela še štiri gole.

2. AMATERSKA LIGA

Gaja - Villesse 2:3 (2:0)

Strelca: 10. Bernobi, 26. Saule

Gaja: D’Orso, Carli, Spena (Kalc), Ligotti (Palermo), Patrono, Miniussi, B. Sovič, Ferluga, Saule (Santoro), Nigris, Bernobi. Trener: Venanzi.Rdeča kartona: 71. Ferluga, 72. Kalc.

Prvi polčas odlično. Nato pa prava katastrofa. Gaja je po prvem delu na proseški Rouni vodila z 2:0. V nadaljevanju pa so rumeno-zeleni povsem popustili. Neposredni tekmec iz Vileš je zadel trikrat, sodnik pa je izključil kar dva nogometaša Gaje.

Breg - Piedimonte 1:2 (1:1)

Strelec: 15. Daris

Breg: Blasevich, Calabrese, Pischianz (Marchetti), Andreasi, Bobbini (Vidali), Maselli, Galata’, Daris, Miss, D. D’Alesio (Halili), Marchio (Martini). Trener: Lacalamita.

Nogometaši Brega bi solidni ekipi iz Podgore iztrgali vsaj točko. Gostitelji so sicer povedli z Darisem že v 15. minuti. Piedimonte pa je uspel izenačiti četrt ure kasneje s pomočjo najstrožje kazni. Odločilni zadetek pa je padel v šesti minuti drugega polčasa.

San Canzian Begliano - Sovodnje 2:1 (1:1)

Strelec: E. Kogoj 35.

Sovodnje: Fabricijo, Čavdek, Kogoj, Marchi (Piva), Galliussi, Noto (Colella), Petejan, Simčič, Lutman (Kočina), Camara (Peressini), Visintin. Trener: Feri.

Nogometaši Sovodenj so v Škocjanu ob Soči zamudili edinstveno priložnost, da bi odnesli domov vse tri točke. Tekma je bila vseskozi zelo borbena. Gostitelji so povedli, nato pa je pred koncem prvega polčasa uspel izenačiti Eros Kogoj. Zadnji del srečanja je bil precej razburljiv. Domači branilci so dvakrat zelo grobo v kazenskem prostoru posredovali nad Lutmanom. Sodnikova piščalka pa je ostala nema. Slednja se je oglasila zaradi nedovoljenega položaja Visintina. »Nasprotno pa sodnik ni žvižgal nedovoljenega položaja pet minut pred koncem, ko so zadeli domačini,« se je hudoval športni vodja Marko Fajt.

ODBOJKA

POKAL MOŠKE C-LIGE (Finale)

Sloga Tabor Televita - Coselli 3:1 (25:17, 21:25, 25:20, 25:18)

Sloga Tabor Televita: Antoni 7, Cettolo 16, Vasilij Kante 23, Mania' 1, Milič 4, Vattovaz 11, De Luisa (L), Jerič 9, Mirko Kante 1, Privileggi, Riccobon, Sutter, Trento. Trener: Gregor Jerončič.

Sloga Tabor Televita je v nedeljo osvojila prvo lovoriko v letošnjem prvenstvu - deželni pokal. Ob razpisu se naše društvo na tekmovanje sicer ni prijavilo, osem prijavljenih ekip se je v dveh skupinah po štiri pomerilo med sabo, med samim tekmovanjem pa je deželna odbojkarska zveza odločila, da se prvouvrščena obeh skupin pomerita med sabo, zmagovalec pa nato z ekipo, ki bo po prvem delu prvenstva C-lige na prvem mestu in bo torej to finalna tekma, ki bo odločala o zmagovalcu deželnega pokala. Po prvem delu je bila Sloga Tabor Televita na prvem mestu (kjer je seveda še danes) in tako je v Martignaccu igrala proti tržaškemu Coselliju, ki je kot zmagovalec svoje skupine premagal Mortegliano, zmagovalca druge skupine.Zmaga je bila pričakovana, saj je Sloga Tabor, kljub okrnjeni postavi, zasluženo v prvenstvu na prvem mestu, Coselli pa nastopa v krepko pomlajeni postavi, saj je zaradi kršitve notranjega društvenega pravilnika nekaj standardnih igralcev izključenih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava