Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Katerine Pučnik v Trstu (še) ne bo

Danes v Primorskem dnevniku o nekdanji odbojkarici Bora, ki v letošnji sezoni nastopa v B1-ligi v dresu kluba Argentario

Trento |
16. jan. 2019 | 10:23
Dark Theme

Med slovenskimi odbojkaricami je bivša borovka Katerina Pučnik tačas tista, ki nastopa na najvišji ravni. V Trentu, kamor se je preselila pred osmimi leti (v sezoni 2011/12), nastopa v prvenstvu B1-lige. S klubom Argentario v sklopu projekta Vollei se letos v tretji italijanski ligi bori z mlado ekipo za obstanek. Pred zadnjim krogom prvega dela je Argentario na 9. mestu z 10 točkami, od nevarnega predzadnjega mesta, ki vodi v nižjo ligo, pa ima dve točki naskoka. Ravno v zadnjem krogu v nedeljo se bodo Pučnikova in soigralke pomerile s San Donajem (ekipo sestavljajo izključno osemnajstletnice, ki so lani napredovale iz B2-lige), ki ima točko manj.

V ekipi ima Pučnikova vlogo motivatorja in vodje, saj mlade usmerja in jim vseskozi pomaga. Zaradi težav z ramo je bila v zadnjih krogih manj prodorna, sicer pa dosegla povprečno 13 točk. Tudi po končanem študiju bo najbrž ostala v Trentu ali Bocnu, četudi še ne izključuje morebitne vrnitve v Trst. Prav pred dnevi je meddrugim prejela povabilo Virtusa (trener je Marko Kalc), ki tačas vodi ekipo v ženski C-ligi in bo bržkone napredoval v B2-ligo, ali bi se jim v naslednji sezoni pridružila. A je Pučnikova povabilo zavrnila. Zaenkrat ostaja Trst le »počitniško« zatočišče, domov se - z izjemo izpitnega obdobja - vrača na dva ali tri tedne. Takrat si oče ogleda tekmo in jo nato odpelje v Trst.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava