Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

»Lahko ciljamo na končnico«

Predstavil se je novi košarkar Pallacanestra Trieste Akil Mitchell

Trst |
14. avg. 2019 | 15:00
Dark Theme

Pallacanestro Trieste je predstavil še tretjo letošnjo okrepitev. Prvič javno je spregovoril 206 centimetrov visoki in 107 kilogramov težki 27-letni panamski center Akil Mitchell. Iz Paname je sicer le na papirju, saj je Mitchell Američan, košarkarsko je odraščal v ZDA, leta 2016 pa so ga »naturalizirali«, da lahko brani barve panamske izbrane vrste.

Košarko je igral na višji šoli Charlotte Christian, nato na univerzi v zvezni državi Virginia, poklicno pa se je preizkusil v G-league, razvojnem prvenstvu lige NBA, v dresu ekipe Rio Grande Valley Vipers. Nato je igral v Franciji in na Novi Zelandiji, kjer je januarja 2017 utrpel zelo nenavadno poškodbo, ko mu je oko »ušlo« iz očnice. K sreči brez posledic. Predlanskim je spet igral v ZDA, lani pa v Franciji za Boulazac Basket Dordogne, za katerega je v prvi francoski ligi prispeval po 9,6 točke, 5,9 skoka in 2,9 podaje na tekmo.

Mitchell o sebi poudarja, da je ekipni lider, zelo rad brani in podaja. Skratka, rad pomaga soigralcem. O italijanskem prvenstvu se je že pozanimal. Pravi, da je s tehničnega vidika celo boljše od francoskega, v katerem je igral. Kaj pa o ciljih Pallacanestra Trieste? »Soigralcem nočem nalagati pritiska. Smo pa dovolj talentirani, da se uvrstimo v končnico prvenstva,« zaključuje Mitchell.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo