Petek, 10 julij 2020
Iskanje

»Lahko ciljamo na končnico«

Predstavil se je novi košarkar Pallacanestra Trieste Akil Mitchell

Trst |
14. avg. 2019 | 15:00
Dark Theme

Pallacanestro Trieste je predstavil še tretjo letošnjo okrepitev. Prvič javno je spregovoril 206 centimetrov visoki in 107 kilogramov težki 27-letni panamski center Akil Mitchell. Iz Paname je sicer le na papirju, saj je Mitchell Američan, košarkarsko je odraščal v ZDA, leta 2016 pa so ga »naturalizirali«, da lahko brani barve panamske izbrane vrste.

Košarko je igral na višji šoli Charlotte Christian, nato na univerzi v zvezni državi Virginia, poklicno pa se je preizkusil v G-league, razvojnem prvenstvu lige NBA, v dresu ekipe Rio Grande Valley Vipers. Nato je igral v Franciji in na Novi Zelandiji, kjer je januarja 2017 utrpel zelo nenavadno poškodbo, ko mu je oko »ušlo« iz očnice. K sreči brez posledic. Predlanskim je spet igral v ZDA, lani pa v Franciji za Boulazac Basket Dordogne, za katerega je v prvi francoski ligi prispeval po 9,6 točke, 5,9 skoka in 2,9 podaje na tekmo.

Mitchell o sebi poudarja, da je ekipni lider, zelo rad brani in podaja. Skratka, rad pomaga soigralcem. O italijanskem prvenstvu se je že pozanimal. Pravi, da je s tehničnega vidika celo boljše od francoskega, v katerem je igral. Kaj pa o ciljih Pallacanestra Trieste? »Soigralcem nočem nalagati pritiska. Smo pa dovolj talentirani, da se uvrstimo v končnico prvenstva,« zaključuje Mitchell.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo