Četrtek, 02 maj 2024
Iskanje

Luka Ravalico bronast v Riccioneju

Dijak znanstvenega liceja Franceta Prešerna na mladinskem državnem prvenstvu v reševalnem plavanju

Trst |
3. feb. 2024 | 8:31
Dark Theme

Pred dnevi smo pisali, da se je Gabriel Tavcar uvrstil na mladinski atletski dvoranski državni finale v teku na 60 metrov, ki bo na sporedu danes v Anconi. V sredo pa se je na mladinskem državnem prvenstvu v reševalnem plavanju (Lifesaving) okitil s kolajno še en dijak tržaškega znanstvenega liceja Franceta Prešerna. Še ne 16-letni Luka Ravalico (letnik 2008), doma iz Bazovice, je v Riccioneju osvojil bronasto kolajno v štafeti 4 X 50 metrov mešano. Ravalico je od leta 2021 član tržaškega plavalnega kluba Rari Nantes Nuoto agonisti, pri katerem tekmuje tako v reševalnem kot v tradicionalnem plavanju. Plavalno pot je Luka začel pri petih letih pri plavalnem klubu Bor, pri katerem ga je trenirala Andreina Menegatti. Nato je leta 2019 presedlal k Triestini Nuoto in po dveh letih je spet zamenjal klub ter se ustalil pri Rari Nantes.

V reševalnem plavanju je na državnem finalu nastopil že leta 2022 in 2023, ko je tekmoval v Milanu in v kraju Chianciano Terme. Letos pa je v Riccioneju nastopil v starostni skupini dečkov (ragazzi).

Dijak drugega razreda znanstvenega liceja Prešeren se je obenem že uvrstil na deželni finale v skoraj vseh plavalnih disciplinah. Deželni finale bo na sporedu 11. in 12. maja v Trstu. Luka trenira tudi vse druge plavalne discipline, saj želi postati popoln plavalec. Zaradi višine pa ga v klubu vse bolj usmerjajo v hrbtno disciplino.

Mladenič iz Bazovice trenira šestkrat tedensko. Vsak trening pa traja od dve do tri ure. Na trening v tržaški bazen Bruno Bianchi se Luka odpravlja vsak dan po končanem pouku, kar je seveda naporno, ne samo iz fizičnega vidika. Z bronasto kolajno na državnem prvenstvu pa je bil ves trud poplačan.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava