Petek, 19 april 2024
Iskanje

Na dirki po Kataloniji Roglič ostaja v vodstvu

V današnji etapi je zasedel 15. mesto

23. mar. 2023 | 17:57
Dark Theme

Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) tudi po četrti etapi dirke po Kataloniji ostaja v skupnem vodstvu z enakim časom kot njegov glavni konkurent Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). V četrti etapi sta oba v cilj prišla v glavnini, isto velja tudi za njune najbližje zasledovalce.

Etapo je v sprintu - sprinterskih zvezdnikov na dirki ni - dobil Avstralec Kadel Growes, to je bila njegova deseta zmaga v profesionalni karieri, pred Francozom Bryanom Coquardom in rojakom Corbinom Strongom. Roglič je zasedel 15., Evenepoel pa 36. mesto.

Četrta etapa, ki se je po 188,2 kilometra končala v Sabadellu, je bila premalo zahtevna, da bi lahko prišlo do napadov na skupno vodstvo. Bili so sicer trije kategorizirani klanci, a najzahtevnejši, vnovični vzpon na La Molino, je bil že na začetku, edini v zadnjem delu pa nevarnosti ni predstavljal.

Mnogi so menili, da bi lahko na trasi uspel pobeg, zato je bilo na začetku veliko napadov, da se je izoblikovala prava skupina, ki v skupnem seštevku ni ogrožala najboljših. A beg na koncu vendarle ni bil uspešen, končal se je štiri kilometre pred ciljem.

V petek bo spet težja etapa, končala se bo z 8,6 kilometra dolgim vzponom na Lo Port, branjenje majice vodilnega pa bo za Rogliča zagotovo bolj stresno kot danes.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava