Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Novaka Đokovića znova pridržali

Sklepni del obravnave je predviden za nedeljo oz. soboto pozno zvečer po srednjeevropskem času

15. jan. 2022 | 12:12
Dark Theme

Srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića so avstralske oblasti pred sodno obravnavo pritožbe na zavrnitev vizuma znova pridržale. Vrnil se je tako v hotel za pridržanje priseljencev, kjer je bil že v začetku tega tedna. Tam bo ostal do sklepnega dela obravnave, ki je predviden za nedeljo oz. soboto pozno zvečer po srednjeevropskem času (23.30).

Vnovično pridržanje je le naslednji korak v več kot teden dni dolgi sagi o vstopu srbskega tenisača v državo. Mejna policija je necepljenemu 34-letnemu zvezdniku že 6. januarja preklicala vizum za vstop v državo zaradi neveljavne zdravstvene izjeme za vstop v času pandemije covida-19.

Odločitev mejne policije je 10. januarja razveljavilo zvezno prizivno sodišče na podlagi ugotovitve, da Đokoviću na meji ni bila omogočena pravična obravnava. Od odločitve prizivnega sodišča pa vse do danes se je lahko Srb svobodno gibal po državi in pripravljal na prvi turnir za grand slam te sezone.

Beograjčan bi se moral že v ponedeljek kot branilec naslova v prvem krogu OP Avstralije pomeriti z rojakom Miomirjem Kecmanovićem, a je usoda zmagovalca 20 grand slamov pod vprašajem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava