Četrtek, 02 maj 2024
Iskanje

Peter Prevc bo sklenil svojo bogato športno pot

Na novinarski konferenci je povedal, da je ideja o športni upokojitvi zorela skoraj dve leti

6. feb. 2024 | 15:40
Dark Theme

Zvezdnik slovenskih smučarskih skokov Peter Prevc bo po marčevskih tekmah v Planici sklenil svojo bogato športno pot. Na novinarski konferenci pod Poncami je predstavnikom medijev razkril, zakaj se je odločil za ta korak in kako gleda na uspehov polno kariero v skakalnem športu. Kljub pregovorni skromnosti s ponosom gleda na vse doseženo.

»Srce je tisto, ki je povedalo, da odprem novo stran v življenju,» je v prvem nagovoru predstavnikom medijev in javnosti dejal Prevc. »Ideja je zorela skoraj dve leti, nekako po olimpijadi sem začel razmišljati, koliko še telo zmore, ali še lahko dam celega sebe v ta šport,» je v čustvenem uvodu priznal Prevc.

Dejal je, da razlog za konec kariere ni le eden, temveč jih je 100. »Toliko, kot je bilo razlogov, da sem nadaljeval športno pot,» je pristavil. Premislil si ne bo, tudi če bi do konca sezone posegel po najvišjih mestih. »Po vsej verjetnosti bi bila odločitev ista, mogoče bi se še lažje odločil, če bi imel na sebi rumeno majico vodilnega.«

»Rad bi živel. Ne vem, lahko se vržem v šport kot trener, lahko grem v pisarno, tudi v gmajno. Imam znanje, moč in zdravo telo, da lahko marsikaj počnem,» se je v prihodnost zazrl štirikratni slovenski športnik leta.

»Možnosti za naprej je veliko, ampak o tem se bomo lahko pogovarjali čez 47 dni. Zdaj je še čas, da se posvetim preostanku sezone,» je o prihodnjih izzivih povedal 31-letnik, ki se bo po koncu kariere bolj posvetil družini, obisku hribov, smučanju, potovanjem in vsaj še desetletnim tekanjem za sinovoma.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava