Petek, 05 april 2024
Iskanje

Poraz Jadrana, Juventina boljša od Krasa

Za večino nogometašev usoden novoletni premor - poleg moštva iz Štandreža zmagale le Sovodnje

13. jan. 2019 | 19:50
Dark Theme

KOŠARKA

C-LIGA GOLD

Verona - Jadran Motomarine 71:69 (15:18, 36:29, 47:48)

Jadran: Zidarič 12 (1:2, 4:8, 1:4), Ban 20 (6:6, 4:8, 2:9), De Petris 0 (-, 0:6, -), Rajčič 17 (6:6, 1:2, 3:7), Ridolfi 14 (0:2, 4:6, 2:4), Terčon nv, Cettolo 2 (2:2, 0:1, 0:1), Daneu 4 (0:4, 2:4, 0:2), Malalan nv, Sosič 0 (-, -, 0:1). Trener: Boban Popovič. Skoki: 44 (31 + 13), podaje: 13, pridobljene žoge: 10, izgubljene žoge: 15. SON: 24. SON: Zidarič in Rajčič.

Jadran Motomarine je prekinil niz petih zaporednih zmag in izgubil zadnjo tekmo prve polovice prvenstva v Veroni. Gostje so v prvi četrtini že vodili z 11 točkami naskoka (5:16), nato pa so košarkarji Verone odreagirali ter povedli v začetku druge četrtine s košem in dodatnim prostim metom nekdanjega italijanskega reprezentanta Giorgia Boscagina (skupno 23 točk in 13 skokov). Jadran se je s košem Daneua spet približa pri izidu 31:29, domači pa so s petimi zaporednimi točkami odšli v slačilnice s sedmimi točkami prednosti. Jadran pa je odgreagiral in spet povedel s košem Samuela Zidariča ob koncu tretje četrtine (45:46). Zadnje minute so bile zelo izenačene. Tri minute pred koncem je bil izid 61:61. Domači so nato povedli s 65:63, Jadran bi lahko odgovoril, a se je Banov poskus za tri točke izjalovil, tekmo pa je dokončno zapečatil Boscagin s šestimi prostimi meti. Uspešna trojka Boruta Bana tik pred koncem tekme je le omogočila Jadranu, da zmanjša zaostanek.

NOGOMET

ELITNA LIGA

Juventina - Kras Repen 2:0 (1:0)

Strelca: 27. Fiorenzo, 57. Kožuh

Juventina: Stergulc, Kogoj, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut, Romanelli, Kožuh (Veljković), Tano, Zuliani (Hriberšek), Fiorenzo (Banini). Trener: Nicola Sepulcri.

Kras: Grubizza, Brandmayr (Kocman), G. Kepran, Dukić, Simeoni, Zappalà, Celea (Petracci), Radujko, Sabadin, Menichini, Stanich (Juren). Trener: Radenko Kneževič.

Potem ko je Kras Repen premagal Juventino v Repnu z 9. septembra lani z 1:0, je štandreško moštvo osvojilo tri točke proti nogometašem trenerja Radenka Kneževiča na tekmi prvega kroga povratnega dela elitne lige v Štandrežu. Obe enajsterici sta v prvem polčasu prikazali zelo hitro in dopadljivo igro ter si priigrali več priložnosti za zadetek. Za Kras sta bila nevarna Menichini in Sabadin, za Juventino pa Zorzut in Fiorenzo. Ravno Fiorenzo je v 27. minuti popeljal v vodstvo domače, potem ko je vratar Grubizza odbil nevaren strel Romanellija, do žoge pa se je najhitreje dokopala Juventinina številka 11, ki je brez težav potisnila usnje v mrežo. Romanelli je bil spet odločilen v drugem polčasu, saj je v 57. minuti brezhibno izvedel strel iz kota, žogo pa je z glavo v nasprotnikova vrata preusmeril Kožuh. Tedaj je trener Radenko Kneževič odreagiral z več menjavami, Juventina pa se je uspešno branila vse do konca. Štandreško moštvo ima sedaj 22 točk na lestvici, dvakrat toliko kot repenski Kras, ki z 11 točkami zasedna dno lestvice.

PROMOCIJSKA LIGA

Risanese - Mladost 2:1 (1:0)

Strelec: 55. S. Furlan

Mladost: Cantamessa, Peric, Malaroda, Tabai (Ferletič), Candusso, E. Cadez (Ferrigno), S. Furlan, R. Furlan, Ligia (A. Cadez), Sangalli, Pierobon (Caus). Trener: Stefano Caiffa.

Mladost se z gostovanja vrača praznih rok. Nogometaši trenerja Stefana Caiffe so odigrali slab prvi polčas, Risanese pa je povedel v 44. minuti. Gostje so nato odreagirali in izenačili v 55. minuti s Samuelom Furlanom, ki je bil najbolj spreten sredi kazenskega prostora in premagal nasprotnikovega vratarja. Za Mladost pa je bila nato usodna napaka v obrambi v 75. minuti, ko je Risanese dosegel odločili zadetek. V izdihljajih dvoboja je sicer Causov strel odbila vratnica, tako da ima sedaj doberdobska enajsterica le točko naskoka pred »play-out« območjem. Naj omenimo, da je prvi nastop v letošnji promocijski ligi zbral Matej Ferletič, prava »duša« Mladosti.

Valnatisone - Primorje 1:0 (1:0)

Primorje: Contento, Miraglia, Tomizza, Giacomi, Millo, Tonini, Lombardi, Coffone, Lionetti (Benvenuto), Gherbini (Sain), Cociani (Casseler). Trener: Riccardo Allegretti.

Nogometaši Primorja so v prvem krogu povratnega dela promocijske lige doživeli šele drugi poraz v letošnji sezoni. Kljub temu pa ohranjajo prvo mesto na lestvici, saj je izgubil tudi drugouvrščeni Pro Cervignano. V Špetru so povedli domači nogometaši, Daniel Tomizza je nato zgrešil enajstmetrovko za morebitno izenačenje. Gostje so še naprej napadali, Valnatisone pa se je uspešno branil in osvojil prestižno zmago.

Chiarbola Ponziana - Sistiana Sesljan 3:2 (0:0)

Strelca: 80. Pocecco, 85. Carli

Sistiana Sesljan: Zucca, Crosato (Disnan), Cappiello, Francioli, Zlatič, Carli, Fabris (Cociani), Carlevaris (E. Colja), D. Colja (Pocecco), Božičič, Tawgui. Trener: Alessando Musolino.

Po relativno dolgočasnem prvem polčasu se je igra na igrišču v Trebčah razživela v drugem delu dvoboja, ko so gledalci videli kar pet zadetkov. Chiarbola Ponziana je povedla z 2:0. Dvojno vodstvo pa ni strlo nogometašev moštva Sistiana Sesljan, ki so v 80. minuti zmanjšali zaostanek s Poceccom, nato pa tudi zasluženo izenačili s Carlijem. Ko je kazalo, da se bosta ekipi razšli s točko, pa hladna prha za goste, saj so domači v sodnikovem dodatku dosegli še en gol in vknjižili pomembno zmago.

1. AMATERSKA LIGA

Vesna - Aquileia 0:1 (0:1)

Vesna: Carli, Nabergoi, Renar, Noto, Ciuch (Favero), Leghissa, Veronesi (Colja), Džinić (Castiglione), Centrone, Procacci, Bubnich (Rudes). Trener: Fabio Maranzana.

Vesna je dvoboj začela zelo dobro, povedli pa so gostje, V 15. minuti so imeli na voljo enajstmetrovko, ki je vratar Edvin Carli (danes praznuje rojstni dan) ni ubranil. Dvoboj je bil nato dolgočasen, saj pravih priložnosti za zadetek ni bilo. Vesna ostaja tako na predzadnjem mestu na lestvici, na dnu pa so nogometaši Primorca.

Zarja - UFM 1:2 (0:1)

Strelec: 87. avtogol

Zarja: Budicin, Spinelli (Cepar), Norante (Cottiga), Capuano, Varglien, Cappai (Albertini), Bernobi, Vascotto (Tarable), Črgan, Zucchini, Racman. Trener: Michele Campo.

Rdeči karton: 97. trener Michele Campo.

Zarja je klonila proti tržiškemu moštvu UFM, ki zaseda mesto na spodnjem delu lestvice. Gostje so povedli v prvem polčasu po zaslugi enajstmetrovke. Tudi Zarja je nato imela na voljo najstrožjo kazen, ki je Zucchini ni izkoristil. Domači so vsekakor ustvarili več priložnosti za zadetek ter izenačili v 87. minuti po zaslugi avtogola. Do hladne prhe pa je prišlo v zadnji minuti sodnikovega dodatka, ko je UFM dosegel pravi »evrogol« in iz Bazovice odnesel tri točke.

Rivignano - Primorec 5:0 (3:0)

Primorec: Fabris (Gregori), Fedele, Kastrati (Parovel), Comi, De Leo, Suppani, Krasniqui, Di Corato (Selakovic), Caselli, Pifras (Buonpane), Iadanza. Trener: VIncenzo De Sio.

Po visokem porazu ostajajo nogometaši Primorca na zadnjem mestu lestvice prve amaterske lige. Tekma je bila povsem enosmerna, saj je Rivignano dosegel tri zadetke v prvem polčasu, še dva gola pa so domači prispevali v drugem delu dvoboja, saj gostje niso nudili nikakršnega odpora.

2. AMATERSKA LIGA

Roianese - Sovodnje 1:4 (1:2)

Strelci: 4. Kočina, 45. Simčič, 46. Kočina, 65. Vizintin

Sovodnje: Fabricijo, Čavdek (Camara), Falcone, Ribolica, Galliussi (Kogoj), Noto (Piva), Petejan, Simčič, Kočina (Lutman), Mainardis, Vizintin (Colella). Trener: Simon Feri.

Sovodnje so vrhunsko začele povratni del sezone. Nogometaši trenerja Simona Ferija so povsem nadigrali Roianese. Za vodstvo je takoj poskrbel Kočina, ki je izkoristil lepo podajo Vizintina. Domači so sicer nato izenačili, tik pred koncem polčasa pa je bil uspešen Simčič, ki mu je žogo podal Kočina. Razigrani nogometaš je še enkrat zatresel nasprotnikovo mrežo v prvi minuti drugega polčasa - spet je izkoristil podajo Vizintna -, ravno tako »navdihnjeni« Vizintin pa je v 65. minuti predčasno zapečatil tekmo.

Breg - Cormonese 1:6 (0:4)

Strelec: 59. Martini

Breg: Porcelluzzi, Calabrese, Rossone (Bampi), Marchetti, Andreasi, Belladonna (Galatà), D. D’Alesio (Bobbini), Maselli, Martini, Marchio (Vidali), Miss. Trener: Nicola Lacalamita.

Končni zmagovalec dvoboja med Bregom in Cormonesejem je bil odločen že po prvem polčasu, ko so gostje poskrbeli za štiri zadetke. Zaostanek je s častnim zadetkom omilil le Jar Martini, vratar Porcelluzzi pa je moral kar šestkrat pobrati žogo iz svojih vrat.

Audax - Gaja 1:0 (0:0)

Gaja: Pavlič, Carli, Spena (Vidoni), Ligotti (Palermo), Lauro (Santoro), Patrono (Miniussi), Urbani, B. Sovič, Bernobi (Saule), Ferluga, Nigris. Trener: Danilo Venanzi.

Gaja je izgubila pomembno tekmo v boju za obstanek. Gostje so sicer bili boljši od Goričanov, ki pa so jih kaznovali z zadetkom v sodnikovem dodatku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava