Sobota, 18 maj 2024
Iskanje

Rašo Nesterović še naprej generalni sekretar KZS

Imenovali so ga na včerajšnji seji člani izvršnega odbora

16. nov. 2018 | 14:44
Dark Theme

Rašo Nesterović bo tudi v prihodnjih štirih letih generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije. Imenovali so ga na včerajšnji seji člani izvršnega odbora. Nesterović je po dolgoletni igralski karieri v tujini ter v reprezentančnem dresu Slovenije v zadnjih letih aktivno sodeloval s košarkarsko zvezo. Najprej je bil podpredsednik, leta 2014 pa je postal generalni sekretar. Bil je tudi eden izmed treh ambasadorjev EuroBasketa 2013.

V času njegovega prvega mandata na mestu generalnega sekretarja je Slovenija postala evropski prvak na moškem evropskem prvenstvu 2017.

Istega leta je ženska reprezentanca osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu deklet do 20 let. Več medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih v košarki 3x3 pa je od leta 2014 osvojila tudi slovenska reprezentanca v košarki 3x3. Prav tako se je ženska članska reprezentanca prvič v zgodovini samostojne Slovenije uvrstila na evropsko prvenstvo 2017, odlično pa ji kaže tudi glede druge zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo tokrat leta 2019.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava