Četrtek, 14 november 2019
Iskanje

Samuel Ferluga, pred njim pa Raul, Ševčenko, Muriel ...

Tržaških ali goriških slovenskih nogometašev, ki so kdajkoli nastopili na prestižni mednarodni Trofeji Nereo Rocco, ni bilo veliko

Trst |
31. avg. 2019 | 7:38
Dark Theme

Ta čast je doletela Martina Chebra in Petra Carlija. Morda smo na koga še pozabili. Naše nogometaše lahko naštejemo na prstih ene roke. Na deželnem turnirju, ki je namenjen starostni kategoriji U17, so obenem nastopili Raul, Ševčenko, Maicon, Stanković, Riquelme, Pirlo, De Rossi, Marchisio, Giovinco, Santon, Destro, El Shaarawy, Muriel, Macheda, Kovačić in Merkel. Skratka, nogometaši, ki so nato uspeli tudi med člani na mednarodni ravni.

Letos je s selekcijo mladincev Furlanije Julijske krajine nastopil slovenski nogometaš Samuel Ferluga (letnik 2003), doma iz Boršta (oče Marko, nekdanji nogometaš Zarje, je doma s Ferlugov). Dijak tretjega razreda družbeno-ekonomskega liceja Antona Martina Slomška v Trstu je igral na vseh treh tekmah. Selekcija FJK pa se ni uvrstila v četrtfinale.

Intervju s Samuelom Ferlugo lahko preberete v današnji (sobotni) izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo