Nedelja, 14 avgust 2022
Iskanje

Slovenska mešana ekipa osvojila zlato kolajno

Na olimpijskih igrah prvič mešana ekipa

Peking |
7. feb. 2022 | 15:14
Dark Theme

Slovenski skakalci Nika Križnar, Timi Zajc,Urša Bogataj in Peter Prevc so na olimpijskih igrah v Pekingu spisali zgodovino in slavili zmago na premierni tekmi mešanih ekip. Z današnjo zanesljivo zmago na srednji skakalnici so na tekmi, polni diskvalifikacij,osvojili še tretjo skakalno kolajno teh iger in obenem tretjo za Slovenijo.

Z ogromno prednostjo 111,2 točke so prehiteli Rusijo na drugem mestu, do brona pa je presenetljivo prišla Kanada, ki je za Slovenijo zaostala kar za 156,9 točke. V kanadskem taboru kot glavni trener že vrsto let deluje slovenskistrokovnjak Bine Norčič.

Že v prvi seriji, ki so jo zmotile tri diskvalifikacije v japonskem, avstrijskem in nemškem taboru, so Slovenci končali na prvem mestu meddesetimi reprezentancami in nabrali 49 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci Norvežani.

Slednji so diskvalifikacijo doživeli v finalu, tako da je bila pot do zmage na prvi tekmi mešanih ekip v zgodovini na široko odprta.

Vendar pa so slovenski skakalci danes svoje delo opravili z odliko in bi stopili na najvišjo stopničko, četudi ne bi bilo nobene diskvalifikacije, in zasluženo slavili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava