Torek, 23 april 2024
Iskanje

Slovenske odbojkarje bo vodil Gheorghe Cretu

Odbojkarska zveza Slovenije se je odločila za konec sodelovanja z avstralskim trenerjem Markom Lebedewom

8. avg. 2022 | 11:44
Dark Theme

Avstralski trener Mark Lebedew ni več selektor slovenske odbojkarske reprezentance, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS). Na prihajajočem svetovnem prvenstvu, ki bo v Sloveniji in na Poljskem potekalo od 26. avgusta do 11. septembra, bo izbrano vrsto vodil Romun Gheorghe Cretu, so še zapisali v izjavi za javnost.

»Ocenjujemo, da je bilo za izpolnitev naših ciljev, povezanih s svetovnim prvenstvom, potrebnih nekaj sprememb. Enotno smo se odločili, da zamenjamo vodjo strokovnega štaba, ki se mu na tem mestu zahvaljujemo za opravljeno delo,« je odločitev pospremilo vodstvo OZS. Na to temo bo nekaj izjav za javnost danes popoldne v Bohinju podal tudi predsednik odbojkarske zveze Metod Ropret.

Lebedew, ki je pred začetkom letošnje reprezentančne sezone na slovenski klopi zamenjal Italijana Alberta Giulianija, je slovensko izbrano vrsto vodil v ligi narodov, v kateri so slovenski odbojkarji na dvanajstih tekmah petkrat zmagali in sedemkrat izgubili ter zasedli deseto mesto. S tem so zaostali za napovedmi in ostali brez zaključnega turnirja najboljše osmerice.

Namesto Lebedewa bo na slovensko klop sedel 55-letni Romun Gheorghe Cretu, ki je v letošnji sezoni s poljskim prvoligašem Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle osvojil evropsko ligo prvakov, ob tem pa tudi vse tri poljske lovorike, v državnem prvenstvu, pokalu in superpokalu, so še zapisali pri OZS.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava