Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Sokolu prva finalna tekma

V tržaški skupini promocijske lige so Nabrežinci premagali Virtus, povratna tekma v torek

15. maj. 2022 | 22:25
Dark Theme

KOŠARKA

PROMOCIJSKA LIGA

Sokol – Virtus 60:56 (9:12, 29:29, 40:44)

Sokol: Sossi 8, E. Malalan 16, Ferfolja 4, Kojanec 14, Furlan 3, Visintin 0, Perčič 0, M. Malalan 0, Albanese 2, Gutty 13. Trener: Kapo.

Košarkarji Sokola so osvojili prvo finalno tekmo tržaške skupine promocijske lige. Na domačem igrišču so po tesnem dvoboju premagali Virtus s 60:56. Povratna tekma bo v torek ob 21.30 v telovadnici v Ul. Veronese. Zmagovalec dveh tekem se bo uvrstil v deželni final four, ki bo odločal o napredovanju v D-ligo.

Sinočnja tekma se za Sokolove košarkarje ni začela najbolje. V prvi četrtini so s težavo prihajali do točk, s čvrsto obrambo pa so držali stik z nasprotniki. V drugi četrtini so ujeli pravi ritem in tik pred glavnim odmorom izenačili (29:29). Tekma je bila še naprej izenačena tudi v uvodu drugega polčasa. Domači košarkarji so zgrešili veliko število polaganj, drugače bi lahko tudi vodili. Kot se je že zgodilo na tretji polfinalni tekmi, so tudi tokrat kojanec in soigralci v zadnji četrtini zaigrali zelo učinkovito. S čvrsto obrambo so onesposobili napad gostov in z nekaj težkimi meti prevzeli prednost ter ga ohranili do konca tekme.

Med posamezniki velja tokrat omeniti zelo dober nastop Erika Malalana, ki je dosegel 16 točk ter ujel veliko število odbitih žog, ter Francesca Guttyja (14), ki je v zadnji četrtini zadel dve odločilni trojki.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava