Petek, 26 april 2024
Iskanje

Srebrni Katja Višnar in Anamarija Lampič

Slovenski smučarski tekačici svetovni podprvakinji na ekipnem sprintu v klasičnem slogu

24. feb. 2019 | 12:32
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Slovenski smučarski tekačici Katja Višnar in Anamarija Lampič sta osvojili srebrno medaljo na ekipnem sprintu v klasičnem slogu na svetovnem prvenstvu v Seefeldu. Zmagali sta Švedinji Stina Nillson in Maja Dahlqvist, ki sta bili 37 stotink pred Slovenkama, tretji sta bili Norvežanki Ingvild Flugstad Oestbergin in Maiken Caspersen Fala (+0,60).

»Noro, končno nama je uspelo. Ko vidiš, da si spredaj, dobiš dodatno energijo. Na koncu sem bila povsem v ospredju. A bila sem na zunanji strani, če bi bila na notranji, bi imela celo možnost za zmago. A tudi drugo mesto je super,« je v prvi izjavi za Televizijo Slovenija povedala 23-letna Lampičeva.

»Več kot deset let trdega dela je za mano. Velikokrat sem bila blizu, a nikoli mi še ni uspelo doslej. Delaš naprej in pride potem dan, ko se vse ‘poklopi’. In to se je zgodilo danes. Veliko breme je padlo z ramen. Po razočaranju v sprintu smo vse misli usmerili v ekipni sprint, da bi popravili vtis s prve tekme. Ne morem verjeti. Za malo, pa bi zmagali,« je bila vesela tudi 34-letna Višnarjeva.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava