Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Števerjanski »Popaj« je slovenski prvak

Manuel Makuc izstopal na državnem prvenstvu v polaganju rok tako z levo kot z desno roko

16. feb. 2019 | 7:20
Dark Theme

Slovenski prvak v polaganju rok (v italijanščini braccio di ferro) v kategoriji do 95 kilogramov je iz Števerjana. Z državnim naslovom za leto 2018 se je v Ljubljani novembra lani okitil šestiintridesetletni Manuel Makuc (letnik 1982), ki se s to pri nas ne še zelo razvito športno panogo ukvarja deset let.

»Pred tem sem kakih petnajst let igral nogomet. Pred dobrim desetlejem pa so v okviru poletnega turnirja odbojke v Fojdi organizirali tudi amaterski turnir v polaganju rok. Malo za šalo, malo za res sem se vpisal na tekmovanje in zasedel drugo mesto. Naslednje leto pa sem zmagal. Tedaj sem se pozanimal, ali organizirajo tudi bolj profesionalne turnirje. Začel sem se udeleževati najrazličnejših preizkušenj po Italiji, tudi na evropski konkurenčni ravni, tako da sem se v bistvu s tem športom začel ukvarjati poklicno,« pravi Manuel, danes trgovski potnik, ki je polaganje rok spoznal, ko je bil šofer kamionov. Kot nogometaš je nastopal za Pro Gorizio, Villesse in Piedimonte, ko je obesil kopačke na klin pa je začel redno zahajati v fitnes, kjer še danes - v Magmi X v Novi Gorici - redno pili kondicijo in moč, ki je še kako koristna v njegovem športu.

Trdo delo ga je namreč novembra privedlo do naslova slovenskega prvaka v kategoriji do 95 kilogramov, zmagal pa je kar dva pokala, tako na tekmovanju z levo roko kot na tekmovanju z desno roko.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava