Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Tretji državni naslov Jane Germani

Osvojila ga je v olimpijskem razredu 49erFX – Bron jadralki Cecilii Fedel v mešani posadki 470

21. sep. 2020 | 16:06
Dark Theme

Jadralka TPK Sirena Jana Germani je v olimpijskem razredu 49erFX še tretjič osvojila državni naslov. Najboljša je bila že leta 2018 in 2019, sicer z nekdanjo sotekmovalko Ottavio Raggio (La Spezia), letos pa se je na vrh prebila z dve leti mlajšo Giorgio Bertuzzi (Malcesine). Prvega od treh naslovov je osvojila tudi v (novi) vlogi krmarke. Uspeh v olimpijskem razredu 49erFX je za barkovljanski klub dopolnila še Carlotta Omari, ki tekmuje za Fiamme Gialle, sicer pa je še vedno tudi članica Sirene. Omarijeva je s tržaško sojadralko Matilde Distefano (STV) osvojila srebrno kolajno.

V ženski konkurenci sedmih posadk sta svoj krstni nastop dočakala tudi mlada Jan Pernarčič (Čupa) in Tinej Sterni (Sirena), ki sta v Follinici predvsem nabirala izkušnje. Končala sta na 5. mestu.

Barkovljanski klub Sirena pa se je v Follonici veselil še brona med mešanimi posadkami 470, ki bodo na olimpijskih igrah v Parizu 2024 olimpijski razred. Cecilia Fedel je v navezi s Francescom Crichiuttijem (Pietas Julia) osvojila tretje mesto med 11 nastopajočimi. Med moškimi posadkami 470 je tekmovala tudi naveza Miran Guštin (Sirena) in Giulio Trani (STV), ki sta končala šesta, absolutno pa 23. V razredu laser radial pa je bila mladinka Gaja Pelà po sedmih plovih na 32. mestu. TPK Sirena je namreč za čim višje klubsko uvrstitev vpoklicala na državno prvenstvo lepo število tekmovalcev. Kar ji je tudi uspelo, saj je bila na koncu na visokem šestem mestu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava