Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Tržaški naskok vrha vzdržljivostnega kartinga

Andro Pertot, Matthias Lodi, Stefano Cornachin in Michele Mansutti bodo konec tedna nastopili v finalu svetovnega prvenstva v Lignanu

Trst |
8. jul. 2019 | 19:03
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Odštevanje se je zaključilo. Tržaški dirkači Andro Pertot, Matthias Lodi in Stefano Cornachin, ki se jim bo pridružil Michele Mansutti iz San Danieleja, bodo v petek, 12. julija, in soboto, 13. julija, v Lignanu nastopili v finalu svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem kartingu v kategoriji Endurance Cup v organizaciji zveze Sodi World Series (SWS). Ne neke vrste kartinški različici prestižne dirke 24 ur Le Mansa bodo z ekipo Andersen Racing (po Androvem vzdevku) zastopali slovenske barve, pomerili pa se bodo s še devetintridesetimi moštvi iz domala celega sveta. Od Japonske do ZDA in Južne Afrike, ekipo dirkačic bo imela tudi Avstralija.

Dogajanje se bo na dirkališču v Lignanu začelo v petek ob 21. uri, ko bodo na vrsti kvalifikacije, s podobnim »sistemom na izpadanje« kot v formuli 1. Posebna nagrada bo doletela tudi ekipo, ki bo na Facebook strani organizatorja Sodi W Series - SWS, prejela največ všečkov (Pertotovo ekipo je mogoče podpreti z všečkom na tem spletnem mestu), saj si bo tako prislužila boljši startni položaj. Dirka se bo nato začela ob polnoči, trajala pa bo do 12. ure v soboto.

Andro Pertot je s sotekmovalci med drugim pripravil predstavitveni videoposnetek ekipe in priložnostne nove kombinezone z natisnjenim nazivom Andersen Racing in z logotipi pokroviteljev, ki so v (relativno) dragem svetu motošporta še kako dragoceni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava