Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Tržaški naskok vrha vzdržljivostnega kartinga

Andro Pertot, Matthias Lodi, Stefano Cornachin in Michele Mansutti bodo konec tedna nastopili v finalu svetovnega prvenstva v Lignanu

Trst |
8. jul. 2019 | 19:03
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Odštevanje se je zaključilo. Tržaški dirkači Andro Pertot, Matthias Lodi in Stefano Cornachin, ki se jim bo pridružil Michele Mansutti iz San Danieleja, bodo v petek, 12. julija, in soboto, 13. julija, v Lignanu nastopili v finalu svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem kartingu v kategoriji Endurance Cup v organizaciji zveze Sodi World Series (SWS). Ne neke vrste kartinški različici prestižne dirke 24 ur Le Mansa bodo z ekipo Andersen Racing (po Androvem vzdevku) zastopali slovenske barve, pomerili pa se bodo s še devetintridesetimi moštvi iz domala celega sveta. Od Japonske do ZDA in Južne Afrike, ekipo dirkačic bo imela tudi Avstralija.

Dogajanje se bo na dirkališču v Lignanu začelo v petek ob 21. uri, ko bodo na vrsti kvalifikacije, s podobnim »sistemom na izpadanje« kot v formuli 1. Posebna nagrada bo doletela tudi ekipo, ki bo na Facebook strani organizatorja Sodi W Series - SWS, prejela največ všečkov (Pertotovo ekipo je mogoče podpreti z všečkom na tem spletnem mestu), saj si bo tako prislužila boljši startni položaj. Dirka se bo nato začela ob polnoči, trajala pa bo do 12. ure v soboto.

Andro Pertot je s sotekmovalci med drugim pripravil predstavitveni videoposnetek ekipe in priložnostne nove kombinezone z natisnjenim nazivom Andersen Racing in z logotipi pokroviteljev, ki so v (relativno) dragem svetu motošporta še kako dragoceni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo