Torek, 07 december 2021
Iskanje

V Portorož se vrača turnir WTA

Turnir z nagradnim skladom 125.000 dolarjev bo potekal od 13. do 19. septembra

17. feb. 2021 | 8:02
Dark Theme

V Slovenijo se vrača teniški turnir serije Združenja poklicnih igralk (WTA). Teniška zveza Slovenije je dobila organizacijo turnirja WTA 125 z nagradnim skladom 125.000 dolarjev. Potekal bo od 13. do 19. septembra v Portorožu. »Koronsko krizo, ki je naša življenja postavila na glavo, smo izkoristili in po desetih letih v Slovenijo pripeljali najboljše teniške igralke na svetu. Veliko organizatorjev se namreč zaradi takšnih ali drugačnih težav odpoveduje turnirjem, zato je WTA zelo zainteresirana za nova prizorišča. Glede na to, da je Portorož že gostil turnir WTA, so nam v Združenju poklicnih igralk na stežaj odprli vrata,« je za STA povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

»Poleg pokroviteljev bodo imele glavno besedo pri vsem skupaj slovenske igralke. Na turnir so vabljene vse naše dame, Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Dalila Jakupovič, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, priložnost pa bodo dobile tudi nekatere mlajše igralke,« je dodal Krušič.

S pridobitvijo licence WTA se po sedmih letih od Portoroža poslavlja turnir ATP challenger, ki je lani avgusta odpadel zaradi koronske pandemije. Poleg uglednejše zasedbe in dvakrat višjega nagradnega sklada so prav domače igralke ključni razlog za organizacijo turnirja WTA.

Slovenija ima namreč precej več deklet, ki kotirajo med najboljšimi, kot fantov. Polona Hercog je 51. igralka sveta, Tamara Zidanšek 91., Kaja Juvan 104., Dalila Jakupovič 247. Ob teh sta tu še specialistki za dvojice Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Slovenija je najboljše igralke na svetu na turnirju Banke Koper gostila v obdobju od 2005 do 2010.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo