Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Zalet zapravil prednost, poraz Kontovel

V ženski C- in D-ligi

Trst |
14. feb. 2024 | 23:34
Dark Theme

ŽENSKA C-LIGA

Zalet ZKB FerroJulia - Tarcento 3:2 (25:21, 25:20, 25:27, 20:25, 15:8)

Zalet: Gulich 8, Surian 12, Vattovaz 5, F. Misciali 29, I. Misciali 8, Furlan 6, De Walderstein (L1), Giurda 5, Stergonšek 1, Tromba 1, nv. Vidoni. Trener: Privileggi.

Predvidevanja, da bo Tarcento trd oreh, so se povsem uresničila. Zalet ZKB FerroJulia je že vodil z 2:0 v nizih, nato pa dopustil, da so nasprotnice izenačile 2:2 in izsilile peti niz. V njem so Vattovaz in ostale vendarle dokazale, kaj zmorejo in nasprotnicam pustile le osem točk. Zalet z dvema osvojenima točkama ohranja trenutno 2. mesto, glavni konkurent Spilimbergo bo igral jutri (četrtek) proti nižjepostavljeni Latisani.

Proti Tarcentu so bili prvi trije nizi izenačeni, s tem da je v prvih dveh Zalet stalno diktiral ritem. Glavno orožje so bili napadi Francesce Misciali. V tretjem je Tarcento prevzel pobudo in rahlo prednost ohranil vse do 23:23. Pri Zaletu je v tem nizu zastal sprejem, kar je onemogočilo prodornejšo igro na mreži in posledično so odbojkarice stalno lovile nasprotnice. V končnici so bile tekmice prisebnejše in slavile, nalet pa ohranile tudi v četrtem nizu in ga gladko zmagale. Zalet je v tem nizu zaman iskal rešitev nad razigranimi gostijami, ob njihovi večji prednosti pa tudi popustil. Odlično reakcijo je nato pokazal v zadnjem, petem nizu, ki ga je začel s prodornimi servisi kapetanke Demi Vattovaz. Mlajša sestra Misciali je spet dobila pot do točk, z doprinosom vseh ostalih igralk je Zalet ohranil visok naskok in zelo prepričljivo osvojil 15. točko in zmago.

ŽENSKA D-LIGA

Kontovel Zalet - Cervignano 0:3 (18:25, 17:25, 20:25)

Kontovel: Kovačič 5, Gruden 7, Kalin 6, Skerk 2, Hussu 1, Ciuch 7, Pertot 1, Breganti 2, Ban (L), Grilanc nv. Trener: Calzi.

Cervignano je pri Briščikih upravičil vlogo favorita. Ekipa, ki malo greši, je v vseh treh nizih diktirala ritem. Igralke Kontovela so tokrat igrale pod svojimi sposobnostmi, grešile predvsem v sprejemu, tako da je bil tudi napad preveč predvidljiv in neučinkovit. V vsakem nizu je bil sicer uvod precej izenačen, nakar je Cervignano prevzel vajeti igre v svoje roke.

Kontovel je pred tekmo proti četrti sili prvenstva izgubil tudi glavno podajalko Majo Grilanc, tako da je bila postava spet okrnjena.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava