Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

20 let poletnega centra Pikapolonica

Danes proslavljanje v Športnem centru Zarja v Bazovici

26. jul. 2019 | 9:36
Dark Theme

Medtem ko se ravno v teh dneh več kot 100 otrok zabava v okviru letošnje izvedbe poletnega centra Pikapolonica 2019, se ta pripravlja na svojo 20-letnico. Študijski center Melanie Klein je namreč poletni center prvič organiziral leta 1999, kar pa je od vsega začetka Pikapolonico razlikovalo od ostalih poletnih centrov je dejstvo, da so otroci razdeljeni v manjše skupine, tako da jim lahko vzgojitelji namenijo večjo pozornost in se jim tako lahko dejansko posvetijo na ravni posameznika.

Pri ŠC Melanie Klein so se odločili, da 20-letnico obeležijo z velikim praznikom, ki bo danes popoldne od 15. ure dalje vse do 20. ure, ko se bodo v športnem centru Zarja v Bazovici zvrstile raznolike dejavnosti. Med drugim bodo lahko obiskovalci spoznavali, kako so lahko nori znanstveniki pravi sladokusci (delavnico bo priredil tržaški Sinhrotron), kako so se nekoč igrali pastirji, se igrali z lutkami in obiskali živalski vrt Pikapolonica (delavnica v priredbi Družinskega gledališča Kolenc). Tržaško društvo za nasmehe otrok ASTRO pa bo popestrilo dogajanje z balončki, klovni in barvanjem otrok, poleg vsega tega pa bodo tu še šola žongliranja, delavnici kaligrafije in malih statistikov itd..

Obiskovalci bodo lahko sodelovali tudi pri enkratnih dejavnostih: med drugim so to Kung fu panda (delavnica borilnih veščin v organizaciji Carmen Natural iz tržaškega društva Tao), Skokica (športni poligon, ki ga prireja ZSŠDI), v prostorih Naravoslovnega didaktičnega centra (Bazovica 224) pa bo na vrsti delavnica o gozdnih škratih, medtem ko bo praznovanje doseglo svoj višek s proslavo ob 20-letnici Pikapolonice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo