Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Matura 2018: znani predsedniki komisij na Tržaškem

5. jun. 2018 | 16:37
Dark Theme

Na Deželnem šolskem uradu za Furlanijo Julijsko krajino so objavili sestavo maturitetnih komisij na slovenskih višjih srednjih šolah. Če se omejimo na Tržaško, je tako treba povedati, da bosta na Liceju Franceta Prešerna dve predsednici za štiri učne smeri: komisijama na klasični in znanstveni smeri bo predsedovala Cinzia Ostrouska, komisijama na smeri za uporabne znanosti in jezikovni smeri pa Neva Klanjšček. Na Humanističnem in družbeno-ekonomskem liceju Antona Martina Slomška bodo letos maturo opravljali le dijaki humanistične smeri, predsednik komisije pa je Primož Strani.
Komisijama na smereh Tehniškega zavoda Žige Zoisa (uprava, finance in marketing ter gradnje, okolje in prostor) predseduje Marco Jarc, komisije na vseh treh smereh Izobraževalnega zavoda Jožefa Stefana (okoljske biotehnologije, elektronika ter mehanika in mehatronika) imajo prav tako isto predsednico in sicer Barbaro Lapornik.
Maturitetne komisije se bodo na posameznih šolah sestale 18. junija, medtem ko bo se bo 20. junija državni izpit začel s prvo pisno nalogo iz slovenščine. 21. junija bo na sporedu druga pisna naloga, kjer bodo prišli v poštev predmeti, ki so značilni za vsako posamezno učno smer, medtem ko bo tretja pisna naloga, dejansko test iz več predmetov, 25. junija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava