Četrtek, 17 januar 2019
Iskanje

Praprot, vas vitovske

8. jun. 2018 | 15:52
Dark Theme

Vitovska: simbol kraške pokrajine, ki domačine navdaja s ponosom in mami široko paleto ljubiteljev iz bližnje in širše okolice. Kako torej naj ne bi bila včerajšnja predstavitev 12. izvedbe festivala Vitovska in morje na tržaškem sedežu trgovinske zbornice še posebno slovesna in dobro obiskana? Tiskovne konference so se udeležili številni predstavniki krajevnih oblasti, ustanov in organizacij, med katerimi je bil tudi deželni svetnik Danilo Slokar. Pa še presenečenje: županja Občine Devin-Nabrežina Daniella Pallotta je z občinskim svetnikom Massimom Romito predsedniku društva vinogradnikov s Krasa Mateju Skerlju izročila rjavo turistično prometno tablo z belim dvojezičnim napisom Prepotto, il Paese della Vitovska-Praprot, vas vitovske. Pred tem pa je v uovdnem pozdravu nekaj besed spregovorila tudi v slovenščini. Nič čudnega, da je nepričakovani dar na obrazih številnih navzočih zarisal široki obraz na obrazu.
Društvo vinogradnikov s Krasa bo tako verjetno še z dodatnim navdušenim elanom v petek, 15. junija in soboto 16. junija na sugestivno prizorišče Devinskega gradu privabila številne obiskovalce - lani so jih zabeležili približno 1200. Na priljubljeni enogastronomski prireditvi se bo letos predstavilo trideset vinarjev in štirje gosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo