Nedelja, 16 december 2018
Iskanje

Uprava pritisnila na kršilce javnega reda in miru

11. jun. 2018 | 15:52
Dark Theme

Z novim pravilnikom lokalne policije, ki je stopil v veljavo pred dobrim letom dni, je tržaška občinska uprava, ki jo vodi župan Roberto Dipiazza, pritisnila na »nadležne berače«, brezdomce, ki bivakirajo pod milim nebom in tiste, ki si prizadevajo voznikom nuditi pomoč pri parkiranju. Kot izhaja iz podatkov o delovanju lokalne policije, ki so jih danes zjutraj predstavili na tržaški občini, so se lani na ozemlju tržaške občine občutno povečali prekrški zoper t.i. javni red in mir: če so jih leta 2016 ugotovili 106, so jih lani 704. Glede ostalih podatkov (dodelitev glob, prometni prekrški, prometne nesreče, število posegov, itd.), ki se tičejo delovanja lokalne policije, ni bilo lani v primerjavi z letom 2016 zaznati velikih razlik.

Srečanje z novinarji - na katerem sta spregovorila novi tržaški podžupan Paolo Polidori in novoimenovani poveljnik lokalne policije Walter Milocchi, ki je nasledil Sergia Abbateja - je potekalo na predvečer slovesnosti ob 156. obletnici ustanovitve redarske službe (občinske straže). Lokalna policija obhaja svoj praznik 13. junija. Svečanost bo potekala jutri ob 18. uri na gradu sv. Justa. Na srečanju je podžupan Polidori izpostavil, da desno-sredinska uprava nadaljuje z delom, ob koncu katerega bodo policisti lahko po novem nosili orožje. Po njegovem mnenju predstavlja odločitev »sredstvo za zagotavljanje nadzora ozemlja tudi v nočnih urah.«

Več v jutrišnji (torkovi) tiskani izdaji.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo