Petek, 22 februar 2019
Iskanje

Črn dan v devinskem počivališču

4. avg. 2018 | 18:18
Dark Theme

Sonce in visoke temperature, pa tudi oglašanje škržatov, ki ga je sicer popolnoma prekrivalo brnenje motorjev, hupanje in glasno večjezično bolj ali manj glasno blebetanje. Običajni avgustovski sobotni dopoldan v Devinu, na počivališču na avtocestnem priključku v smeri proti Trstu, je bil tak, kot so ga ob črnem dnevu na italijanskih avtocestah napovedovali - povsem zasičen s pločevino.

Termometer v avtomobilu je kazal 31 stopinj, po radiu pa so poročali, da je vrsta pri cestninski postaji Moščenicah dosegla skoraj 4 kilometre. K sreči smo se do počivališča sprehodili kar iz vasi, se pravi po prehodu za nekdanjim hotelom oz. bencinsko črpalko Agip (pravo stranišče na odprtem ...), drugače bi bili tudi mi dalj časa ustavljeni v koloni avtomobilov, ki je po cestninski postaji zapeljala proti izhodu na počivališče. Tu je vladal popoln kaos, v smislu, da so bili avtomobili parkirani povsod in ljudje so kot ovce tavali med njimi, tako da je bil sam dostop do bencinske črpalke vse prej kot preprost. Eni so hiteli proti straniščem, kjer se je seveda ustvarila res dolga vrsta, zlasti pred ženskim wc-jem - nobena ni zaupala fotografu, ki jim je namignil, naj po podvozu dosežejo počivališče v drugi smeri vožnje, ki je bilo prazno (!). Podobno je bilo tudi pred uradom, kjer so prodajali slovenske in madžarske vinjete ter hkrati menjavali denar.

Več v jutrišnji tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo