Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Jesen z openske perspektive

9. okt. 2018 | 18:06
Dark Theme

Ste polni elana in se bojite, da vam pester program na tržaškem nabrežju ne bo potešil strasti po uživanju vsakega trenutka Barcolane? Konzorcij Centro in via - Skupaj na Opčinah je v sodelovanju z Občino Trst zasnoval razgibano tretjo izvedbo prireditve Jesen na Opčinah - Rdeči listi na Krasu in bela jadra na morju.
»Naš cilj je promovirati ponudbo vaških trgovin oziroma lokalov ter s to potezo hkrati vsestransko poživiti openske ulice in trge. Dnevi priljubljene Barcolane so kot nalašč, da še dodatno ovrednotimo svoje poslanstvo,« je na današnji predstavitveni tiskovni konferenci v tržaški mestni hiši dejala predsednica konzorcija Nadia Bellina.
Trgovci so tematsko okrasili izložbe in so strankam na razpolago z novo jesensko-zimsko kolekcijo. Gostinski lokali - od zajtrka do večerje - vabijo po poteh tipičnih kraških okusov. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji tramvaja, ki bodo na končni postaji lahko občudovali muzejski tramvaj številka 6. Člani društva Tergeste bodo radovednežem razkrivali skrivnosti openskih bunkerjev. Na vodene oglede se je mogoče prijaviti preko spletnega naslova asctergeste@gmail.com.
Levji delež bodo odigrala tudi slovenska društva in organizacije: SK Brdina bo na svoji stojnici ponujala najrazličnejše dobrote pa tudi vrsto nepozabnih trenutkov. Odprli jo bodo v petek ob 14. uri, nakar bo ob 15.30 turnir šaha in metanja skrl. Zvečer (ob 20. uri) pa bosta MPZ Vesna iz Križa in Mepz Rdeča zvezda iz Saleža pričarala prisrčno toplino dalmatinskih pesmi s koncertom z naslovom Oliver Mania. V soboto ob 10. bo krenil pohod Iz Obeliska na Selivec pod strokovnim vodstvom Paola Sosiča. Zbirališče ob 9.30 pred stojnico, sprehod je primeren vsem, traja pa približno dve uri. Popoldne pa bo na vrsti umetniška ustvarjalnost: ob 14. uri bodo pri stojnici nagradili zmagovalce likovnega ekstempora na temo Barcolane. Nastopila bo Mažoretna in twirling skupina Doberdob. Skupina Nebojsega obljublja ob 20. uri noro zabavo ob melodijah razigranih popevk. Stojnico SK Brdina bo mogoče obiskati tudi v nedeljo med 7. in 22. uro.

Organizatorji so s posebnim veseljem med drugim naznanili letošnjo novost, in sicer kulinarično stojnico s pogledom na jadra na začetku Napoleonske ceste pri Proseku, ki bo odprta v soboto od 12. do 22. ure in v nedeljo od 8. do 22. ure.

Več v jutrišnji (sredini) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava