Sreda, 28 februar 2024
Iskanje

Ladje s humanitarno pomočjo iz tržaškega v turško pristanišče

Prva italijanska pošiljka je odplula v četrtek, pred tem pa so v turški Mersin krenile že ladje z avstrijskim in nemškim tovorom za prebivalce Turčije in Sirije

Trst |
18. feb. 2023 | 8:21
Dark Theme

Prihodnje tedne in mesece bo iz tržaškega v turško pristanišče Mersin, ki leži na sredozemski obali južne Turčije, redno prihajala humanitarna pomoč za prebivalce Turčije in Sirije, ki jih je 6. februarja prizadel hud potres. Trikrat na teden bodo na terminalu, ki ga upravlja družba Samer & Co. Shipping, na ladje tovorili vso potrebno materialno pomoč.

Predsednik družbe Samer & Co. Shipping Enrico Samer (FOTODAMJ@N)
Predsednik družbe Samer & Co. Shipping Enrico Samer (FOTODAMJ@N)

Predsednik te družbe Enrico Samer, ki je tudi častni konzul Turčije, je ponosen, da je državna služba civilne zaščite izbrala Trst kot center za zbiranje tovora z vseh koncev Italije. »To, da ima eden od terminalov tržaškega pristanišča pomembno vlogo na morski avtocesti, je vsekakor bistveno vplivalo na odločitev, da se na našem koncu uredi center za zbiranje humanitarne pomoči. Iz tržaškega pristanišča proti Turčiji namreč kar petnajstkrat na teden plujejo tovorne ladje, trikrat na teden proti pristanišču Mersin, ki je najbliže prizadetim območjem,« je razložil Samer in spomnil, da je pred četrtkovo italijansko pošiljko proti Turčiji krenila že tudi pošiljka humanitarne pomoči iz Nemčije in Avstrije.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava