Torek, 23 julij 2019
Iskanje

Matteo Salvini: »Fojbe kot holokavst«

Govor italijanskega notranjega ministra na bazovskem šohtu ob dnevu spomina na fojbe in eksodus

10. feb. 2019 | 12:34
Dark Theme

Veliko ljudi se je danes kljub dežju udeležilo vsakoletne svečanosti ob dnevu spomina na fojbe in eksodus na bazovskem šohtu, ki jo prirejata Občina Trst in Odbor za žrtve fojb. Govor so imeli italijanski notranji minister Matteo Salvini, predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, tržaški župan Roberto Dipiazza, nadškof Giampaolo Crepaldi - daroval je mašo - in predsednik Odbora za žrtve fojb Paolo Sardos Albertini, dogodka se je med drugimi udeležil tudi predsednik dežele FJK Massimiliano Fedriga. Matteo Salvini je v svojem govoru izpostavil, da ne gre razlikovati med junaki oz. žrtvami »B-lige« in junaki oz. žrtvami »A-lige« ter da so otroci, ki so umrli v Auschwitzu, enaki otrokom, ki so umrli v fojbah. Salvini je med drugim obsodil vse zločine ter vsakršno obliko nasilja.

Tržaški župan Roberto Dipiazza pa je povedal, da so se na italijanski strani meje opravičili za grozote v Rižarni, medtem ko »z one strani meje se ni nihče opravičil za fojbe«.

Več v torkovem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo