Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

Na urgenci manj čakanja

Reorganizacija dela v katinarski bolnišnici je dejansko uspela

Trst |
5. sep. 2019 | 18:44
Dark Theme

Nedavna reorganizacija dela na urgenci v katinarski bolnišnici je že obrodila prve sadove. Drugačno porazdeljevanje pacientov glede na resnost bolezenskega stanja in čakalnica za njihove svojce sta že zmanjšala kaos v že tako preobremenjenem urgentnem bloku. Kar pa je najpomembneje, je to, da je vodstvo oddelka uspelo bistveno skrajšati čakanje. Ob tem pa ohranilo strokovnost dela.

O tem se je ob včerajšnjem obisku katinarske bolnišnice v živo prepričal deželni odbornik za zdravje Riccardo Riccardi, ki je začetek maja skupaj z izrednim komisarjem zdravstvenega podjetja AsuiTs Antoniom Poggiano napovedal reorganizacijo dela. Da je ta dejansko uspela, je včeraj zagotovil predstojnik urgence Franco Cominotto, ki je odborniku povedal, da je urgenca vstopna točka v zdravstveni sistem, zaradi česar je tudi na udaru kritikov.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo