Ponedeljek, 18 januar 2021
Iskanje

Napačne smerokaze bodo zamenjali

Zagotovilo devinsko-nabrežinske županje Daniele Pallotta

7. maj. 2020 | 15:46
Dark Theme

Devinsko-nabrežinska županja Daniela Pallotta je na svoji Facebook strani zagotovila, da je pristojni občinski odbornik Lorenzo Pipan že stopil v stik z družbo FVG Strade. Ta naj bi po napovedih čim prej poskrbela za zamenjavo smerokazov na novem krožišču v Sesljanu. Biti bi morali namreč dvojezični, vendar to v bistvu niso. V slovenščini se je Trst prelevil v »Trist«, Briška jama pa v »Brišco jamo«. »Opozorili smo jih tudi, da imajo napisi na nekaterih drugih smerokazih v italijanščini in slovenščini različno velikost. Sicer pa smo zgledno vodili gradbišče za skupno 1.200.000 evrov. Promet se namreč ni nikoli ustavil,« je zapisala županja.

S tem v zvezi se je oglasil tudi bivši predsednik tržaškega pokrajinskega sveta Maurizio Vidali. Spomnil je, da »je leta 2012 Pokrajina Trst na vseh pokrajinskih cestah – in prvič po drugi svetovni vojni tudi na ozemlju Občine Trst – postavila dvojezične smerokaze.« Med temi so bili tudi tisti turističnega značaja. »Novi katastrofalni smerokazi« v Sesljanu pa so po njegovem mnenju torej še dodaten dokaz, da so nekdanje pokrajine pomagale pri zoperstavljanju tovrstnim napakam. V njih je namreč sedelo večje število slovenskih svetnikov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo