Četrtek, 29 februar 2024
Iskanje
DSI

Nocoj v DSI o vremenu in podnebnih spremembah

Gostja bo mag. Mojca Dolinar, direktorica Urada za meteorologijo, hidrologijo in oceanografijo Agencije Republike Slovenije za okolje

Trst |
19. jun. 2023 | 10:40
Dark Theme

V Peterlinovo dvorano v Ulici Donizetti prihaja danes ob 20. uri mag. Mojca Dolinar, direktorica Urada za meteorologijo, hidrologijo in oceanografijo Agencije Republike Slovenije za okolje. Na nocojšnjem večeru Društva slovenskih izobražencev bo govorila o spreminjanju podnebja v Sloveniji v zadnjih 60 letih, napovedovanju vremena in klimatskih spremembah, ki povzročajo ekstremne pojave, kot so koncentrirane padavine s poplavami , vetrolomi, dolgotrajna sušna obdobja in podobno.

Mag. Dolinar sodeluje v številnih mednarodnih projektih na temo podnebja in podnebnih sprememb. Na Visoki šoli za trajnostni razvoj je nosilka predmetov Podnebne spremembe in Varstvo zraka. Kot gostujoča urednica in recenzentka sodeluje pri mednarodnih znanstvenih in strokovnih revijah s področja klimatologije in je glavna urednica strokovne revije Vetrnica, glasila Slovenskega meteorološkega društva. Od leta 2022 je stalna predstavnica Slovenije pri Svetovni meteorološki organizaciji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava