Petek, 25 september 2020
Iskanje

Odziv sindikata Cgil na izid referenduma v železarni

Delavci so na referendumu sprejeli predlagani sindikalni sporazum, ki mu je sindikat Cgil nasprotoval

14. jan. 2020 | 18:16
Dark Theme

Dan po razglasitvi izidov referenduma, s katerim so se delavci železarne opredelili za sprejetje sindikalnega dogovora, sta se na srečanju z mediji »izkašljala« predstavnika sindikata Cgil, ki je nasprotoval sprejetju omenjenega dogovora. Pokrajinski sekretar Cgil Michele Piga in sekretar sindikata kovinarjev Fiom Marco Relli sta povedala, da spoštujeta izbiro delavcev, ostajata pa prepričana, da je sindikalni dogovor slab, saj ne zagotovlja sedanje zaposlitvene ravni.

Predstavnika sindikata Cgil sta prepričana, da je sporočilo za javnost, s katerim je lastništvo železarne v večernih urah po zadnji sindikalni skupščini pred začetkom glasovanja zelo rezko pojasnilo, da če delavci ne bodo sprejeli sindikalnega dogovora, ne bo programskega dogovora, brez tega pa se načrti o okrepitvi dejavnosti v valjarni ne bodo uresničili, v vsakem primeru pa bosta plavž in koksarna prenehala delovati 1. februarja 2020, močno vplivalo na izid glasovanja. »Gospodar je s svojimi grožnjami pogojeval svobodo odločanja delavcev, ob čemer je pomenljiv molk predstavnikov javnih institucij – prav tistih, ki so se najbolj ogrevali za zaprtje železarne,« je povedal Piga.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo