Petek, 03 december 2021
Iskanje

Osnovnošolski kuharski mojstri

Na OŠ pri Sv. Jakobu izdali zbirko receptov Zjutraj jej kot kralj, opoldne kot meščan, zvečer kot berač

7. okt. 2021 | 7:33
Dark Theme

»Zjutraj jej kot kralj, opoldne kot meščan, zvečer kot berač,« svetuje slovenski pregovor in je naslov novega kuharskega priročnika, ki so ga sestavili osnovnošolski kuharski mojstri večstopenjske šole pri Sv. Jakobu. Predstavili so ga včeraj na šolskem dvorišču v Ulici Frausin v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine, ki so z geslom Dober tek letos namenjeni prav kulinaričnim tradicijam in spoštovanju hrane.

Priročnik so pripravili učenci osnovnih šol Josipa Ribičiča pri Sv. Jakobu in Ivana Grbca - Marice Gregorič Stepančič v Škednju pod mentorstvom učiteljic Alenke Dobrila in Carmen Hrvatič. Knjigo je oblikovala in uredila Magda Samec.

»Kulinarične navade so del družinskega zaklada, ki jih vsaka družina prenaša iz roda v rod in s tem predaja mlajšim generacijam narodnostno in kulturno bogastvo,« sta zapisali učiteljici v spremni besedi. Otroci pa so prispevali recept najljubše jedi, ki jo doma pripravijo s starši, dedki in babicami, bratom in sestro ali enostavno s prijatelji. Iz receptov izhaja raznolikost našega časa. Ob tipični tržaški polenovki na belo se tako pojavi pica margherita, krompir v kozici pa ima za sosede pasulj, pleskavico, karbonaro in cous-cous.

Priročnik je v elektronski obliki na voljo na spletni strani večstopenjske šole.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo