Sobota, 15 junij 2024
Iskanje

Otroci bodo odkrivali gozd po Poti škratov

Včeraj so v gozdu ob Starem kalu pri Banih odprli Pot škratov, ki so si jo v sodelovanju z lokalnim jusom zamislili trije italijanski ter slovenski vrtec

Bani |
9. jun. 2023 | 17:23
Dark Theme

V gozdu pri Banih se po novem skriva dvanajst škratov. Včeraj so namreč pri Starem kalu odprli Pot škratov, ki so si jo zamislili štirje lokalni in openski otroški vrtci, in sicer Don Marzari, Fraulini B in Rutteri iz večstopenjske šole Altipiano ter slovenski vrtec Andreja Čoka iz VŠ Opčine. Otroci so si s svojimi učiteljicami zamislili zgodbo o škratih Tricku in Trocku, ki vodi po banovskem gozdu preko 12 postojank. Pri projektu sta sodelovala tudi banovski jus in rajonski svet za Vzhodni Kras.

Slovesnost ob odprtju Poti škratov (FOTODAMJ@N)
Slovesnost ob odprtju Poti škratov (FOTODAMJ@N)

Učiteljice iz italijanskih vrtcev so k sodelovanju povabile tudi slovenske kolegice, saj so želele svojim malčkom pokazati, kako je pomembno medsebojno sodelovanje ter spoštovanje različnih kultur in jezikov. Tako so otroci vseh štirih vrtcev na odprtju poti skupaj v obeh jezikih zapeli pesmico Enkrat je bil en majhen škrat. V sklopu projekta so med drugim spoznavali naravo in njen pomen, poleg tega pa so učiteljice otroke popeljale med škrate v svet magije.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

$!Slovesnost ob odprtju Poti škratov (FOTODAMJ@N)
Slovesnost ob odprtju Poti škratov (FOTODAMJ@N)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava