Torek, 18 februar 2020
Iskanje

Peščeni raj, kjer lahko stres in uro pustiš doma

Tržaški par na otokih organizira socialne projekte za Maldivijce

28. avg. 2019 | 6:28
Dark Theme

Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi vsakodnevnemu stresu življenja v »razvitem« zahodnem svetu pobegnil na samoten otok, kjer te nihče ne preganja in lahko v senci palme na peščeni plaži brezskrbno srkaš sveže stisnjen sadni sok. No... Francesca Simoni in Luka Udovič, tržaški par, sta take sanje tudi uresničila in se po počitnicah na Maldivih odločila, da bosta v maldivijskem raju ribiških otokov v upravljanje prevzela manjši hotel ter tam vsako leto preživljala »zimski« čas. Iz tega se je razvil turistični projekt Esperienza Maldive, ki ponuja socialna nizkocenovna potovanja na ribiške otoke sredi Indijskega oceana in obenem izvaja socialne projekte namenjene lokalnemu prebivalstvu.

»Ko omeniš Maldive, vsakdo najprej pomisli na drage turistične resorte. V resnici pa obstaja tu še druga realnost, in sicer ribiški otoki, kjer živijo Maldivijci,« je obrazložila Francesca. »Država je namreč od leta 2012 ribičem dovolila, da se ukvarjajo s turizmom in odprejo majhne družinske hotele, ki imajo od pet do sedem sob. Prej je bilo to prepovedano in so turisti lahko hodili samo v resorte. Zato pa še danes večina ljudi Maldive povezuje samo s tem. Kar pa ne vedo je to, da si v resortih v resnici primoran biti na majhnem omejenem koščku plaže, ki ti ga dodelijo, nikoli pa ne prideš v stik z lokalno kulturo, ker je Maldivijcem vstop v resorte prepovedan. Ribiški otoki pa so nekaj neverjetnega... neokrnjena narava kot jo je ustvarila mati narava!

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo