Ponedeljek, 11 september 2023
Iskanje

Podelili bodo »Nobelove nagrade« za podvodne aktivnosti

Nagrado zlati trizob bo na festivalu Mare Nordest prejel tudi Rick Stanton

Trst |
13. sep. 2022 | 9:18
Dark Theme

Enajsti festival Mare Nordest bo še bogatejši kot običajno. Letos bo v njegovem sklopu prvič v Trstu potekala tudi mednarodna revija podvodnega sveta, ki jo organizira Mednarodna akademija podvodnih znanosti in tehnike. Prav tako bodo v Trstu podelili nagrade tridente d’oro (zlati trizob), ki jih imajo za Nobelovo nagrado za podvodne aktivnosti. Med petkom in nedeljo bodo v Trstu tako nastopila pomembna imena iz sveta potapljanja. Dogodki bodo potekali v šotoru, ki ga bodo postavili na Veliki trg.

Predsednik akademije Paolo Ferraro je na včerajšnji predstavitvi spomnil, da ta institucija podeljuje nagrado že 60 let. Generalni direktor Mare Nordest Roberto Bolelli pa je ponosen, da bodo zlate trizobe prvič podelili v Trstu in da se bodo letos na festivalu predstavili pomembni ljudje, ki se ukvarjajo s podvodnim svetom. Na predstavitvi je tržaško občino kot soorganizatorja zastopal odbornik Giorgio Rossi.

V petek bo v deželni palači ob 10. uri najprej potekalo uradno odprtje, nakar bodo predstavili sedem novih nagrajencev z zlatim trizobom. Prvi bo nagrado prejel Rick Stanton, ki je pred tremi leti iz jame rešil ekipo mladih tajskih nogometašev, po kateri so posneli tudi film Thirteen lives.

Več v torkovem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava