Sobota, 02 marec 2024
Iskanje

Podjetnice so se združile

Ženske so ustanovile novo sekcijo v Slovenskem deželnem gospodarskem združenju

1. jun. 2023 | 7:33
Dark Theme

V Slovenskem deželnem gospodarskem združenju (SDGZ) imajo svoj prostor tudi podjetnice. Odslej še toliko bolj, saj so ustanovile novo sekcijo, ki bo delovala znotraj samega združenja. Ustanovitev nove skupine je na torkovi predstavitvi v prostorih ZKBna Opčinah pozdravil predsednik SDGZ Robert Frandolič. »Veseli nas, da ustvarjamo skupino podjetnih žensk, ki bodo združenju dale še dodatno energijo, predvsem na področju sociale,«je dejal predsednik in izrazil željo, da bi se v združenju dobro počutile.

»V okviru SDGZ že delujejo razne interesne skupine, ki se združujejo predvsem v okviru panoge, v kateri delujejo. Zdaj pa smo ustanovile še skupino, v kateri se bomo zbirale samo ženske,« je pojasnila Mateja Milost, ki je predstavila novonastalo sekcijo. Verjamejo namreč, da imajo ženske edinstvene vrednote, ki lahko dajo velik doprinos. »Odločile smo se, da se združimo v skupino tudi zato, da opogumimo druge ženske, predvsem mlade, ki si želijo na podjetniško pot,« je še dejala Milost. Njihovo poslanstvo je povezati ženske, ki so aktivne na različnih področjih, predvsem pa v različnih državah, saj bi rade združevale podjetnice iz držav regije Alpe Jadran.

»Preko poslovnih dogodkov si bomo prizadevale za nove gospodarske povezave, pozorne pa bomo tudi na socialne izzive v našem okolju,« je še dejala Milost. Trudile se bodo, da se skupini pridruži čim več podjetnic.

Ob predstavitvenem srečanju so podjetnice poslušale še predavanje Giovanne Tinunin iz podjetja DOFConsulting, ki jim je predstavila poslovno igro The Village (Naselje). Z njo se namreč lahko razloži različne tipologije zaposlenih.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava