Nedelja, 23 februar 2020
Iskanje

Policisti novinarko neutemeljeno »povabili«, naj odide

Claudia Cernigoi je na svojem Facebook profilu opisala nezaslišan dogodek, ki ge novinarski sindikat Assostampa Fvg obsodil

Trst |
21. jan. 2020 | 14:30
Dark Theme

»Pridite na predstavitev in presodite,« je tržaški novinar Fausto Biloslavo zapisal v vabilu na sobotno predstavitev knjige Franca Nerozzija z naslovom Nascosti tra le foglie, ki jo spremlja razstava s fotografijami Alberta Palladina in Filippa Castaldinija. In tako je publicistka Claudia Cernigoi tudi storila. Obiskala je občinsko dvorano Bazlen v Palači Gopčević, ki jo je občina dodelila v uporabo organizatorjem predstavitve knjige in razstave, za katero velja navesti, da so bili trije akterji dogodka, že omenjeni Franco Nerozzi, Alberto Palladino in Filippo Castaldini v preteklosti obsojeni– prvi zaradi vmešavanja v državni udar na Komorih, ostala dva pa zaradi povzročitve telesnih poškodb tretjim osebam (vsi trije se gibljejo v miljeju skrajnega desničarstva). Kljub temu je Občina Trst predstavitvi knjigenamenila finančni prispevek in dala na razpolago dvorano.

»Usedla sem se, minilo je nekaj minut in pred mano so se pojavile štiri osebe, ki so me pozdravile, rekoč: "Smo s policijskega oddelka Digos",« je Claudia Cernigoi, raziskovalka zgodovine in pozorna opazovalka revizionističnih in neofašističnih teženj, na svojem Facebook profilu opisala dogajanje na predstavitvi. Policisti naj bi jo začeli »prijazno« nagovarjati k temu, naj zapusti dvorano. »Ni govora, sem odgovorila, moja pravica je, da ostanem tu in prisluhnem predstavitvi,oni pa so odvrnili, da so jim organizatorji povedali, da sem persona non grata,« zaradi česar naj ne bi smela ostati na dogodku.

Na nezaslišanost dogodka je opozoril novinarski sindikat Assostampa Fvg.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo