Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Ponovno se bo zavrtel Gledališki vrtiljak

Radijski oder in Slovenska prosveta sta pripravila program sedmih predstav za malčke in družine

Trst |
19. sep. 2019 | 17:11
Dark Theme

Otroci, starši, dedki, babice in vsi ostali navdušenci gledališča pripravite se: kmalu se bo spet zavrtel že dvaindvajseti Gledališki vrtiljak, ki ga prirejata Radijski oder in Slovenska prosveta. Dvorana Marijinega doma v Ulici Brandesia 27 pri Sv. Ivanu že nestrpno čaka na radožive goste. Abonma bo od naslednjega tedna vse do marca ob nedeljah postregel s sedmimi predstavami.

»Skušali smo ustvariti program, ki bi bil vabljiv za različne starosti, od čisto majhnih otrok v vrtcu pa vse do tistih zadnjih razredov osnovne in prvega razreda nižje srednje šole. Danes je potrebno nekoliko več napora, da stopimo v neposreden stik s starši. Vedno več je mešanih slovensko-italijanskih družin. Posebno skrb tudi zaradi tega postavljamo na gojenje slovenskega jezika,« je na današnji (četrtkovi) predstavitvi za medije utemeljila neutrudna duša niza Lučka Peterlin. Pristavila je še, da se v programu prepletajo tako vzgojne vsebine kot spodbuda k ustvarjanju in domišljiji. Pozornost do družin je seveda na višku. Organizatorji so namreč trdno prepričani, da predstavlja gledališče pomemben doživljajski trenutek za celo družino.

Kot prvi bo tako v nedeljo, 29. septembra, zaživel muzikal Zvezde pomladi, ki je nastal ob letošnji 40. obletnici delovanja Slovenskega otroškega in mladinskega pevskega društva Vesela pomlad.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo