Sreda, 16 oktober 2019
Iskanje

Ponovno se bo zavrtel Gledališki vrtiljak

Radijski oder in Slovenska prosveta sta pripravila program sedmih predstav za malčke in družine

Trst |
19. sep. 2019 | 17:11
Dark Theme

Otroci, starši, dedki, babice in vsi ostali navdušenci gledališča pripravite se: kmalu se bo spet zavrtel že dvaindvajseti Gledališki vrtiljak, ki ga prirejata Radijski oder in Slovenska prosveta. Dvorana Marijinega doma v Ulici Brandesia 27 pri Sv. Ivanu že nestrpno čaka na radožive goste. Abonma bo od naslednjega tedna vse do marca ob nedeljah postregel s sedmimi predstavami.

»Skušali smo ustvariti program, ki bi bil vabljiv za različne starosti, od čisto majhnih otrok v vrtcu pa vse do tistih zadnjih razredov osnovne in prvega razreda nižje srednje šole. Danes je potrebno nekoliko več napora, da stopimo v neposreden stik s starši. Vedno več je mešanih slovensko-italijanskih družin. Posebno skrb tudi zaradi tega postavljamo na gojenje slovenskega jezika,« je na današnji (četrtkovi) predstavitvi za medije utemeljila neutrudna duša niza Lučka Peterlin. Pristavila je še, da se v programu prepletajo tako vzgojne vsebine kot spodbuda k ustvarjanju in domišljiji. Pozornost do družin je seveda na višku. Organizatorji so namreč trdno prepričani, da predstavlja gledališče pomemben doživljajski trenutek za celo družino.

Kot prvi bo tako v nedeljo, 29. septembra, zaživel muzikal Zvezde pomladi, ki je nastal ob letošnji 40. obletnici delovanja Slovenskega otroškega in mladinskega pevskega društva Vesela pomlad.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo