Sreda, 25 maj 2022
Iskanje

Predstavili čas antične klasične kulture

Na znanstvenem liceju Franceta Prešerna je potekala 4. izvedba noči klasikov

Trst |
19. jan. 2020 | 9:23
Dark Theme

Lire, avlosi, grške pogače in juhe iz stročnic, kvizi o antiki in grški plesi, so le nekatere od številnih zanimivosti, ki so zaznamovale že 4. izvedbo vsedržavne noči klasikov na znanstvenem liceju Franceta Prešerna v Trstu. Mnogoštevilna publika, med katero ni manjkalo mladih obrazov (morda bodočih klasikov), je v do zadnjega kotička napolnjeni veliki dvorani najprej prisostvovala bogatemu in raznolikemu kulturnemu programu, ki so ga pripravili dijaki in profesorji klasične smeri. Uvod v večer, ki si ga je pred 6. leti zamislil Rocco Schembra, profesor na liceju Gulli e Pennisi iz Accirealea na Siciliji, da bi širši javnosti predstavil čar antične klasične kulture, je zaznamoval ogled videoposnetka priložnostne himne klasičnega liceja ter branje prvouvrščenega spisa ter spisa, ki je zastopal licej Prešeren na priložnostnem literarnem natečaju na temo okoljevarstva. Ob priložnosti so organizatorji namreč dijakom v premislek ponudili starogrški citat o vplivu človeškega poseganja v naravo. Zvrstili so se nato številni dogodki.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo