Sobota, 23 september 2023
Iskanje

Pri Briščikih zgorela dvonadstropna hiša (video)

Stanovalko so prepeljali v katinarsko bolnišnico

28. apr. 2023 | 9:38
Dark Theme

Gasilci in reševalci deželne službe za nujno medicinsko pomoč Sores so ponoči ob 3.30 posredovali pri Briščikih, kjer se je v dvonadstropni hiši blizu sedeža domačega društva vnel hud požar. Stanovalka, stara okrog 75 let, je bila poškodovana in so jo prepeljali v katinarsko bolnišnico, kamor so jo sprejeli z rumeno triažno kodo. Opekla si je obraz, poleg tega je vdihavala strupen dim. Njeno zdravstveno stanje je stabilno in je bila med prevozom v bolnišnico pri zavesti, so sporočili reševalci. Drugo osebo so oskrbeli na kraju in zanjo ni bil potreben prevoz v bolnišnico.

Prizorišče požara (GASILCI)
Prizorišče požara (GASILCI)

Ko so gasilci prispeli na kraj, je ogenj že zajel večji del hiše, zato je bilo gašenje zahtevno. Na delu so bili vso noč, pri čemer so požar gasili z različnih strani in so uporabili tudi mehanski ventilator.

Zjutraj je še potekal postopek ohlajevanja poslopja. Na kraju so bili tudi karabinjerji.

Hiša je zdaj nevseljiva, nastala je velika gmotna škoda. Uradi zgoniške občine so na delu, da bi našli začasno bivališče za osebi, ki sta ostali brez strehe, je za Primorski dnevnik povedala županja Monica Hrovatin. Prav tako so skupno z domačim društvom sprožili akcijo, da bi jima zagotovili najnujnejše življenjske potrebščine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava