Sreda, 25 maj 2022
Iskanje

Priznavanje kulturnega pomena spomenika bazoviškim junakom je v teku

Predlog za uvedbo postopka so decembra 2019 vložili krovni organizaciji SKGZ in SSO z Odborom za proslavo bazoviških junakov pri NŠK

Trst |
14. avg. 2021 | 17:16
Dark Theme

Zavod za varstvo kulturne dediščine za FJK je sprožil postopek za priznanje kulturnega pomena spomenika bazoviškim junakom, je danes za Primorski dnevnik potrdila direktorica Simonetta Bonomi. Predlog za sprožitev omenjenega postopka so 30. decembra 2019 vložili krovni organizaciji slovenske narodne skupnosti v Italiji – Slovenska kulturno-gospodarska zveza in Svet slovenskih organizacij – ter Odbor za proslavo bazoviških junakov pri Narodni in študijski knjižici, pojasnjuje predsednik odbora Milan Pahor.

Sedaj, ko je deželni zavod za varstvo kulturne dediščine formalno začel postopek, bo po objavi odločbe direktorice Bonomi na uradni oglasni deski, do te naj bi prišlo v prihodnjih dneh, stekel 80-dnevni rok, v katerem je mogoče vložiti pripombe, te so lahko v podporo postopku ali pa tudi proti njemu. Zatem bo o priznanju kulturnega pomena spomenika bazoviškim junakom odločala deželna komisija za kulturno dediščino CoRePac.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo